Tojásos kenő

Hagyományos tojások kenő
recept,recept fotó,tyúk tojás,vaj,teljes zsírtartalmú mustár,só,hagyma,Kenhető ételek és krémek,Gluténmentes
Kenhető ételek és krémek
Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 40 18 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 40 50 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 6 528 | darab kcal | |
vaj | 40 294 | gramm kcal |
Recept
1.
tyúk tojás 6 darab
A tojásokat megmossuk és 10 percig keményre főzzük. Leöntjük a forró vizet és a tojásokat leöntjük hideg vízzel.Ezután a tojásokat megpucoljuk.

2.
Amíg a tojások főnek és hűlnek addig ki vesszük a vajat hogy puhuljon.Megpucoljuk és apróra vágjuk a hagymát,

3.
vaj 40 gramm • teljes zsírtartalmú mustár 40 gramm • só ½ teáskanál • hagyma 40 gramm
A sárgáját a fehérjétől elválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a vajjal, mustárral, sóval és az apróra vágott hagymával.

4.
A fehérjét apróra vágjuk.

5.
Majd hozzáadjuk a sárgájához.

6.
Friss kenyérrel vagy péksüteménnyel fogyasztjuk.

7.
Jó étvágyat!