szakacsreceptek.hu

Tojásos kenő

    

Hagyományos tojások kenő

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
hagyma40gramm
½teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár40gramm
tyúk tojás6darab
vaj40gramm

1. 

tyúk tojás 6 darab

A tojásokat megmossuk és 10 percig keményre főzzük. Leöntjük a forró vizet és a tojásokat leöntjük hideg vízzel.Ezután a tojásokat megpucoljuk.

2. 

Amíg a tojások főnek és hűlnek addig ki vesszük a vajat hogy puhuljon.Megpucoljuk és apróra vágjuk a hagymát,

3. 

vaj 40 gramm  teljes zsírtartalmú mustár 40 gramm   ½ teáskanál  hagyma 40 gramm

A sárgáját a fehérjétől elválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a vajjal, mustárral, sóval és az apróra vágott hagymával.

4. 

A fehérjét apróra vágjuk.

5. 

Majd hozzáadjuk a sárgájához.

6. 

Friss kenyérrel vagy péksüteménnyel fogyasztjuk.

7. 

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés