szakacsreceptek.hu

Juhtúrós lepény hagymával

Kedvelt sós lepény juhtúróval és hagymával.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Finomliszt250gramm
Finomliszt
Friss élesztő20gramm
Hagyma120gramm
Juhsajt250gramm
Kristálycukor½teáskanál
Köménymag, őrölt
Rétesliszt250gramm
1.5teáskanál
Tejföl (14-18%)400gramm
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%350milliliter
Tyúk tojás3darab

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 350 ml  kristálycukor ½ TK  friss élesztő 20 g  rétesliszt 250 g  finomliszt 250 g   ½ TK  tyúk tojás 1 db

Egy bögrében a tej egy részéből, cukorból, és élesztőből kovászt készítünk. Egy mélyebb tálba beleszórjuk a liszteket, sót, tojást, és ráöntjük a maradék tejet és a kovászt.

2. 

Tésztát készítünk és egy letakart edényben kelni hagyjuk.

3. 

finomliszt

A kelt tésztát két felé osztjuk egy liszttel meghintett gyúrólapon.

4. 

Tepsi méretű sütőpapírt készítünk elő, amelyen a tészta egyik felét kinyújtjuk. A másik felét a hűtőbe tesszük.

5. 

juhsajt 250 g  tyúk tojás 2 db  tejföl (14-18%) 400 g   1 TK

A juhtúrót egy tálban kikeverjük a tojással, tejföllel, és sóval.

6. 

A kinyújtott tésztát a sütőpapírral együtt áttesszük a tepsibe, és ráöntjük a juhtúrós massza felét.

7. 

hagyma 120 g

A hagymát megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk...

8. 

köménymag, őrölt

... majd a hagyma felét egyenletesen szétrakjuk a juhtúróra. Az egész lepényt megszórjuk őrölt köménnyel.

9. 

Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
10 perccel a sütés befejezése előtt kivesszük a tészta másik felét a hűtőből, és ugyanezzel a módszerrel elkészítjük, mint a tészta első felét.

10. 

Kihűlés után felvágjuk és tálaljuk az éhes szájaknak :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés