szakacsreceptek.hu

Juhtúrós lepény hagymával

    

Kedvelt sós lepény juhtúróval és hagymával.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
finomliszt250gramm
finomliszt-
friss élesztő20gramm
hagyma120gramm
juhtúró250gramm
kristálycukor½teáskanál
köménymag, őrölt-
rétesliszt250gramm
1.5teáskanál
tejföl (14-18%)400gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%350milliliter
tyúk tojás3darab

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 350 milliliter  kristálycukor ½ teáskanál  friss élesztő 20 gramm  rétesliszt 250 gramm  finomliszt 250 gramm   ½ teáskanál  tyúk tojás 1 darab

Egy bögrében a tej egy részéből, cukorból, és élesztőből kovászt készítünk. Egy mélyebb tálba beleszórjuk a liszteket, sót, tojást, és ráöntjük a maradék tejet és a kovászt.

2. 

Tésztát készítünk és egy letakart edényben kelni hagyjuk.

3. 

finomliszt

A kelt tésztát két felé osztjuk egy liszttel meghintett gyúrólapon.

4. 

Tepsi méretű sütőpapírt készítünk elő, amelyen a tészta egyik felét kinyújtjuk. A másik felét a hűtőbe tesszük.

5. 

juhtúró 250 gramm  tyúk tojás 2 darab  tejföl (14-18%) 400 gramm   1 teáskanál

A juhtúrót egy tálban kikeverjük a tojással, tejföllel, és sóval.

6. 

A kinyújtott tésztát a sütőpapírral együtt áttesszük a tepsibe, és ráöntjük a juhtúrós massza felét.

7. 

hagyma 120 gramm

A hagymát megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk...

8. 

köménymag, őrölt

... majd a hagyma felét egyenletesen szétrakjuk a juhtúróra. Az egész lepényt megszórjuk őrölt köménnyel.

9. 

Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
10 perccel a sütés befejezése előtt kivesszük a tészta másik felét a hűtőből, és ugyanezzel a módszerrel elkészítjük, mint a tészta első felét.

10. 

Kihűlés után felvágjuk és tálaljuk az éhes szájaknak :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés