Dagadóból készült fasírt

Finom szaftos fasírt. Főt burgonyával tálaljuk.
recept,recept fotó,sertésoldalas,hagyma,fokhagyma,Sertéshús,ActiFry 2v1 receptek,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Sertéshús
Főzőcske
Adag
10
Adag tömege
118 g
Adag energiatartalma
331 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Sertéshús › ActiFry 2v1 receptek › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Fokhagyma › Szezon - Hagyma ›Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 40 139 | gramm kcal | |
fokhagyma | 6 33 | gerezd kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
sertésoldalas | 800 2800 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 40 150 | gramm kcal |
Recept


3.
finomliszt 40 gramm • zsemlemorzsa 40 gramm • tyúk tojás 1 darab • fokhagyma 6 gerezd • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A húst a hagymával összekeverjük, adjunk hozzá lisztet, szemlemorzsát, tojást, préselt fokhagymát, sót és borsot. Alaposan összekeverjük.

4.
A masszából kerek golyókat formálunk.

5.
Süthetjük Actifry 2 az1 fritőzben is, a 2 az 1 Halak programon. Az egyik oldaláról 8 percig sütjük a másik oldaláról 6 percig sütjük. A fritőzben zsiradék hozzáadása nélkül süthetjük ki a fasírtot. Szintén zsiradék nélkül süthetjük a sütőben. A sütőedényt kibéleljük sütőpapírral és 200°C 30 percig sütjük.

6.
A fasírt nagyon finom lesz .

Jó étvágyat!