Dagadóból készült fasírt
Finom szaftos fasírt. Főt burgonyával tálaljuk.
recept,recept fotó,sertésoldalas,hagyma,fokhagyma,Sertéshús,ActiFry 2v1 receptek,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 40 | gramm | |
fokhagyma | 6 | gerezd | |
hagyma | 200 | gramm | |
sertésoldalas | 800 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsemlemorzsa | 40 | gramm |
Recept
3.
finomliszt 40 gramm • zsemlemorzsa 40 gramm • tyúk tojás 1 darab • fokhagyma 6 gerezd • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A húst a hagymával összekeverjük, adjunk hozzá lisztet, szemlemorzsát, tojást, préselt fokhagymát, sót és borsot. Alaposan összekeverjük.
4.
A masszából kerek golyókat formálunk.
5.
Süthetjük Actifry 2 az1 fritőzben is, a 2 az 1 Halak programon. Az egyik oldaláról 8 percig sütjük a másik oldaláról 6 percig sütjük. A fritőzben zsiradék hozzáadása nélkül süthetjük ki a fasírtot. Szintén zsiradék nélkül süthetjük a sütőben. A sütőedényt kibéleljük sütőpapírral és 200°C 30 percig sütjük.
6.
A fasírt nagyon finom lesz .
Jó étvágyat!