szakacsreceptek.hu

Húsvéti mazsolás kalács

    

Finom mazsolás kalács az öntözködők részére

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
citromhéj½teáskanál
finomliszt1kilogramm
friss élesztő42gramm
kristálycukor200gramm
mandulaszirom30gramm
mazsola150gramm
napraforgó olaj9evőkanál
rum4evőkanál
-
tyúk tojás4darab
zsírszegény tej 1,5%400milliliter

1. A mazsolát beáztatjuk a rumba

mazsola 150 gramm  rum 4 evőkanál

A mazsolát egy edénybe szórju és rumot öntünk rá. A mazsolák magukba szívják a rum nagy részét.

A mazsolát beáztatjuk a rumba

2. Kovász

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor

200 ml langyos tejben összemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk egy csipet cukrot. A kovászt hagyjuk megkelni.

Kovász

3. A tészta elkészítése

finomliszt 1 kilogramm  kristálycukor 200 gramm  citromhéj ½ teáskanál  napraforgó olaj 9 evőkanál  tyúk tojás 3 darab 

A tálba lisztet, tojást, cukrot, a megmaradt tejet, olajat, egy csipetnyi sót, citromhéjat és a rumba mártott mazsolát teszünk. A végén hozzáadjuk a kovászt. Az egészet megkeverjük és összegyúrjuk a tésztát , amelyet meleg helyen kelni hagyunk.

A tészta elkészítése

4. 

tyúk tojás 1 darab  mandulaszirom 30 gramm

A megkelt tésztát két cipóra osszuk. Mindkettőt egy sütő- papírral bélelt sütőlapra helyezzük. A cipók tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk mandulaszirommal.

5. Megsütjük

180 °C-on sütjük cca. 30-40 percig.

Megsütjük

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés