RECEPTEK

Húsvéti mazsolás kalács

Húsvéti mazsolás kalács

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Finom mazsolás kalács az öntözködők részére

recept,recept fotó,mazsola,friss élesztő,finomliszt,mandulaszirom,Kalácsok,Húsvéti receptek

Kalácsok

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

citromhéj

½

2

teáskanál

kcal

finomliszt

1

3470

kilogramm

kcal

friss élesztő

42

43

gramm

kcal

kristálycukor

200

804

gramm

kcal

mandulaszirom

30

187

gramm

kcal

mazsola

150

426

gramm

kcal

napraforgó olaj

9

1214

evőkanál

kcal

rum

4

144

evőkanál

kcal

0

??

kcal

tyúk tojás

4

352

darab

kcal

zsírszegény tej 1,5%

400

192

milliliter

kcal

 

Recept

1. A mazsolát beáztatjuk a rumba

mazsola 150 gramm  rum 4 evőkanál

A mazsolát egy edénybe szórju és rumot öntünk rá. A mazsolák magukba szívják a rum nagy részét.

A mazsolát egy edénybe szórju és rumot...

2. Kovász

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor

200 ml langyos tejben összemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk egy csipet cukrot. A kovászt hagyjuk megkelni.

200 ml langyos tejben összemorzsoljuk az...

3. A tészta elkészítése

finomliszt 1 kilogramm  kristálycukor 200 gramm  citromhéj ½ teáskanál  napraforgó olaj 9 evőkanál  tyúk tojás 3 darab 

A tálba lisztet, tojást, cukrot, a megmaradt tejet, olajat, egy csipetnyi sót, citromhéjat és a rumba mártott mazsolát teszünk. A végén hozzáadjuk a kovászt. Az egészet megkeverjük és összegyúrjuk a tésztát , amelyet meleg helyen kelni hagyunk.

A tálba lisztet, tojást, cukrot, a megmaradt...

4. 

tyúk tojás 1 darab  mandulaszirom 30 gramm

A megkelt tésztát két cipóra osszuk. Mindkettőt egy sütő- papírral bélelt sütőlapra helyezzük. A cipók tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk mandulaszirommal.

A megkelt tésztát két cipóra osszuk....

5. Megsütjük

180 °C-on sütjük cca. 30-40 percig.

180 °C-on sütjük cca. 30-40 percig....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés