Húsvéti mazsolás kalács

Finom mazsolás kalács az öntözködők részére
recept,recept fotó,mazsola,friss élesztő,finomliszt,mandulaszirom,Kalácsok,Húsvéti receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | ½ 2 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 1 3470 | kilogramm kcal | |
friss élesztő | 42 43 | gramm kcal | |
kristálycukor | 200 804 | gramm kcal | |
mandulaszirom | 30 187 | gramm kcal | |
mazsola | 150 426 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 9 1214 | evőkanál kcal | |
rum | 4 144 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 192 | milliliter kcal |
Recept
1. A mazsolát beáztatjuk a rumba
mazsola 150 gramm • rum 4 evőkanál
A mazsolát egy edénybe szórju és rumot öntünk rá. A mazsolák magukba szívják a rum nagy részét.

2. Kovász
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • friss élesztő 42 gramm • kristálycukor
200 ml langyos tejben összemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk egy csipet cukrot. A kovászt hagyjuk megkelni.

3. A tészta elkészítése
finomliszt 1 kilogramm • kristálycukor 200 gramm • citromhéj ½ teáskanál • napraforgó olaj 9 evőkanál • tyúk tojás 3 darab • só
A tálba lisztet, tojást, cukrot, a megmaradt tejet, olajat, egy csipetnyi sót, citromhéjat és a rumba mártott mazsolát teszünk. A végén hozzáadjuk a kovászt. Az egészet megkeverjük és összegyúrjuk a tésztát , amelyet meleg helyen kelni hagyunk.

4.
tyúk tojás 1 darab • mandulaszirom 30 gramm
A megkelt tésztát két cipóra osszuk. Mindkettőt egy sütő- papírral bélelt sütőlapra helyezzük. A cipók tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk mandulaszirommal.

5. Megsütjük
180 °C-on sütjük cca. 30-40 percig.

Jó étvágyat!