szakacsreceptek.hu

Húsvéti mazsolás kalács

Finom kalács az öntözködőknek sütve

 

Adag: 20

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Citromhéj½teáskanál
Finomliszt1kilogramm
Friss élesztő42gramm
Kristálycukor200gramm
Mandulaszirom30gramm
Mazsola150gramm
Napraforgó olaj9evőkanál
Rum4evőkanál
g
Tyúk tojás4darab
Zsírszegény tej 1,5%400milliliter

1. A mazsolát rumba mártjuk

mazsola 150 g  rum 4 EK

A mazsolát kiszórjuk egy edénybe és rumot öntünk rá. A mazsolák magukba szívják a rum nagy részét.

A mazsolát rumba mártjuk

2. Kovász

zsírszegény tej 1,5% 400 ml  friss élesztő 42 g  kristálycukor

200 ml langyos tejben összemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk egy csipet cukrot. A kovászt hagyjuk megkelni.

Kovász

3. A tészta elkészítése

finomliszt 1 kg  kristálycukor 200 g  citromhéj ½ TK  napraforgó olaj 9 EK  tyúk tojás 3 db 

A tálba lisztet, tojást, cukrot, a megmaradt tejet, olajat, egy csipet sót, citromhéjat és rumba mártott mazsolát teszünk. A végén hozzáadjuk a kovászt. Az egészet megkeverjük és összegyúrjuk a tésztát, amelyet meleg helyen kelni hagyunk.

A tészta elkészítése

4. 

tyúk tojás 1 db  mandulaszirom 30 g

A megkelt tésztát két cipóra osszuk. Mindkettőt egy papírral bélelt sütőtálra helyezzük. A cipókat felvert tojással kenjük meg és megszórjuk mandulaszeletekkel.

5. Megsütjük

180 °C-on sütjük cca. 30-40 percig.

Megsütjük

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés