szakacsreceptek.hu

Húsvéti mazsolás kalács

     

Finom mazsolás kalács az öntözködők részére

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Citromhéj½teáskanál
Finomliszt1kilogramm
Friss élesztő42gramm
Kristálycukor200gramm
Mandulaszirom30gramm
Mazsola150gramm
Napraforgó olaj9evőkanál
Rum4evőkanál
g
Tyúk tojás4darab
Zsírszegény tej 1,5%400milliliter

1. A mazsolát beáztatjuk a rumba

mazsola 150 g  rum 4 EK

A mazsolát egy edénybe szórju és rumot öntünk rá. A mazsolák magukba szívják a rum nagy részét.

A mazsolát beáztatjuk a rumba

2. Kovász

zsírszegény tej 1,5% 400 ml  friss élesztő 42 g  kristálycukor

200 ml langyos tejben összemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk egy csipet cukrot. A kovászt hagyjuk megkelni.

Kovász

3. A tészta elkészítése

finomliszt 1 kg  kristálycukor 200 g  citromhéj ½ TK  napraforgó olaj 9 EK  tyúk tojás 3 db 

A tálba lisztet, tojást, cukrot, a megmaradt tejet, olajat, egy csipetnyi sót, citromhéjat és a rumba mártott mazsolát teszünk. A végén hozzáadjuk a kovászt. Az egészet megkeverjük és összegyúrjuk a tésztát , amelyet meleg helyen kelni hagyunk.

A tészta elkészítése

4. 

tyúk tojás 1 db  mandulaszirom 30 g

A megkelt tésztát két cipóra osszuk. Mindkettőt egy sütő- papírral bélelt sütőlapra helyezzük. A cipók tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk mandulaszirommal.

5. Megsütjük

180 °C-on sütjük cca. 30-40 percig.

Megsütjük

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés