szakacsreceptek.hu

Püspökkenyér karamell likőrrel

Finom húsvéti kalács

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Csokoládé50gramm
Karamell likőr100milliliter
Kristálycukor50gramm
Porcukor60gramm
Rétesliszt120gramm
g
Sütőpor3teáskanál
Tojásfehérje2darab
Tojássárgája2darab
Vaj120gramm
Vaníliacukor24gramm

1. A tészta elkészítése

vaj 120 g  porcukor 60 g  vaníliacukor 24 g 

A vajat, cukrot, vanília cukrot és egy csipet sót habosra keverünk.

A tészta elkészítése

2. 

tojássárgája 2 db  csokoládé 50 g

Egyenként hozzákeverjük a sárgáját, és az apróra vágott csokoládét.

3. 

rétesliszt 120 g  sütőpor 3 TK  karamell likőr 100 ml

Lisztet sütőporral keverünk össze, majd váltakozva a vajas masszába szórjuk a lisztet és a karamell likőrt. Az egészet jól összekeverjük.

4. Tojásfehérje hab

tojásfehérje 2 db  kristálycukor 50 g

A fehérjéből kemény habot készítünk, majd hozzáadjuk a cukrot. A habot hozzáadjuk a tésztához.

Tojásfehérje hab

5. 

Az egészet összekeverjük és zsiradékkal kikent és liszttel meghintett őzgerinc formába öntjük. 150°C 40percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés