Püspökkenyér karamell likőrrel

Finom húsvéti kalács
recept,recept fotó,rétesliszt,sütőpor,karamell likőr,Kalácsok,Húsvéti receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 50 257 | gramm kcal | |
karamell likőr | 100 ?? | milliliter kcal | |
kristálycukor | 50 201 | gramm kcal | |
porcukor | 60 233 | gramm kcal | |
rétesliszt | 120 428 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 3 12 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
vaj | 120 881 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 24 87 | gramm kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
vaj 120 gramm • porcukor 60 gramm • vaníliacukor 24 gramm • só
A vajat, cukrot, vanília cukrot és egy csipet sót habosra keverünk.

2.
tojássárgája 2 darab • csokoládé 50 gramm
Egyenként hozzákeverjük a sárgáját, és az apróra vágott csokoládét.

3.
rétesliszt 120 gramm • sütőpor 3 teáskanál • karamell likőr 100 milliliter
Lisztet sütőporral keverünk össze, majd váltakozva a vajas masszába szórjuk a lisztet és a karamell likőrt. Az egészet jól összekeverjük.

4. Tojásfehérje hab
tojásfehérje 2 darab • kristálycukor 50 gramm
A fehérjéből kemény habot készítünk, majd hozzáadjuk a cukrot. A habot hozzáadjuk a tésztához.

5.
Az egészet összekeverjük és zsiradékkal kikent és liszttel meghintett őzgerinc formába öntjük. 150°C 40percig sütjük.

Jó étvágyat!