szakacsreceptek.hu

Püspökkenyér karamell likőrrel

    

Finom húsvéti kalács

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
csokoládé50gramm
karamell likőr100milliliter
kristálycukor50gramm
porcukor60gramm
rétesliszt120gramm
-
sütőpor3teáskanál
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
vaj120gramm
vaníliacukor24gramm

1. A tészta elkészítése

vaj 120 gramm  porcukor 60 gramm  vaníliacukor 24 gramm 

A vajat, cukrot, vanília cukrot és egy csipet sót habosra keverünk.

A tészta elkészítése

2. 

tojássárgája 2 darab  csokoládé 50 gramm

Egyenként hozzákeverjük a sárgáját, és az apróra vágott csokoládét.

3. 

rétesliszt 120 gramm  sütőpor 3 teáskanál  karamell likőr 100 milliliter

Lisztet sütőporral keverünk össze, majd váltakozva a vajas masszába szórjuk a lisztet és a karamell likőrt. Az egészet jól összekeverjük.

4. Tojásfehérje hab

tojásfehérje 2 darab  kristálycukor 50 gramm

A fehérjéből kemény habot készítünk, majd hozzáadjuk a cukrot. A habot hozzáadjuk a tésztához.

Tojásfehérje hab

5. 

Az egészet összekeverjük és zsiradékkal kikent és liszttel meghintett őzgerinc formába öntjük. 150°C 40percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés