Püspökkenyér karamell likőrrel
Finom húsvéti kalács
recept,recept fotó,rétesliszt,sütőpor,karamell likőr,Kalácsok,Húsvéti receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 50 | gramm | |
karamell likőr | 100 | milliliter | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
porcukor | 60 | gramm | |
rétesliszt | 120 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | 3 | teáskanál | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 120 | gramm | |
vaníliacukor | 24 | gramm |
Recept
1. A tészta elkészítése
vaj 120 gramm • porcukor 60 gramm • vaníliacukor 24 gramm • só
A vajat, cukrot, vanília cukrot és egy csipet sót habosra keverünk.
2.
tojássárgája 2 darab • csokoládé 50 gramm
Egyenként hozzákeverjük a sárgáját, és az apróra vágott csokoládét.
3.
rétesliszt 120 gramm • sütőpor 3 teáskanál • karamell likőr 100 milliliter
Lisztet sütőporral keverünk össze, majd váltakozva a vajas masszába szórjuk a lisztet és a karamell likőrt. Az egészet jól összekeverjük.
4. Tojásfehérje hab
tojásfehérje 2 darab • kristálycukor 50 gramm
A fehérjéből kemény habot készítünk, majd hozzáadjuk a cukrot. A habot hozzáadjuk a tésztához.
5.
Az egészet összekeverjük és zsiradékkal kikent és liszttel meghintett őzgerinc formába öntjük. 150°C 40percig sütjük.
Jó étvágyat!