szakacsreceptek.hu

Bögrés kalács az otthoni kenyérsütőből

Egyszerű finom bögrés kalács otthoni kenyérsütőben elkészítve.

 

Az elkészítés ideje: 1 h. 10 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. 

tyúk tojás 2 db  kristálycukor ¾ bögre  napraforgó olaj ¼ bögre  zsírszegény tej 1,5% 1 bögre  vaníliacukor 1 cs  rétesliszt 2 bögre  sütőpor ½ cs

A tojást cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat, tejet és a vaníliacukrot. A végén hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is.

2. 

Az otthoni kenyérsütő edényéből kivesszük a keverőlapátot. Az edénybe beleöntjük a tésztát.

3. 

A kalácsnak különböző változatai lehetnek, amelyeket csokoládé, kókusz, mazsola, vagy egyéb aszalt gyümölcs, mák, őrölt dió, kakaó hozzáadásával érünk el.

4. 

Beállítjuk a programot: Bekapcsoljuk a kenyérsütőt. Miután a kalács megsült a kalácsot hagyjuk egy rövid ideig hűlni az edényben, utána kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

5. Ajánlott lehetőség

Ez a lehetőség ugyan megspórol egy piszkos edényt és fakanalat , viszont nem spórolja meg az időt és az elektromos áramot.
Az összes hozzávalót belehelyezzük a sütőedénybe, benne hagyjuk a keverőlapátot és beállítjuk: Gyors programot, vagy egyéb, hasonló gyártó által megadott programot. Miután a kalács megsült és kihűlt óvatosan kivesszük a keverőlapátot.

6. Egy tipp a tálaláshoz

gyümölcsös jam  banán

A kalács szeleteket megkenjük lekvárral és banán karikákat teszünk a tetejére.

Egy tipp a tálaláshoz

7. 

zsírszegény tej 1,5%  vaníliás puding -por  kristálycukor

Tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. A pudingot óvatosan rárakjuk egy kanál segítségével a banánokra. A kalácsot hűlni hagyjuk.

8. 

tejszínhab

Tejszínhabbal díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés