Bögrés kalács az otthoni kenyérsütőből

Egyszerű finom bögrés kalács otthoni kenyérsütőben elkészítve.
recept,recept fotó,rétesliszt,banán,Kalácsok,Receptek kenyérsütő gépekhez
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 0 ?? | kcal | |
gyümölcsös jam | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | ¾ 715 | bögre kcal | |
kristálycukor | 0 ?? | kcal | |
napraforgó olaj | ¼ 533 | bögre kcal | |
rétesliszt | 2 890 | bögre kcal | |
sütőpor | ½ ?? | csomag kcal | |
tejszínhab | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | csomag kcal | |
vaníliás puding -por | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 114 | bögre kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
tyúk tojás 2 darab • kristálycukor ¾ bögre • napraforgó olaj ¼ bögre • zsírszegény tej 1,5% 1 bögre • vaníliacukor 1 csomag • rétesliszt 2 bögre • sütőpor ½ csomag
A tojást cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat, tejet és a vaníliacukrot. A végén hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is.

2.
Az otthoni kenyérsütő edényéből kivesszük a keverőlapátot. Az edénybe beleöntjük a tésztát.

3.
A kalácsnak különböző változatai lehetnek, amelyeket csokoládé, kókusz, mazsola, vagy egyéb aszalt gyümölcs, mák, őrölt dió, kakaó hozzáadásával érünk el.

4.
Beállítjuk a programot: Bekapcsoljuk a kenyérsütőt. Miután a kalács megsült a kalácsot hagyjuk egy rövid ideig hűlni az edényben, utána kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

5. Ajánlott lehetőség
Ez a lehetőség ugyan megspórol egy piszkos edényt és fakanalat , viszont nem spórolja meg az időt és az elektromos áramot.
Az összes hozzávalót belehelyezzük a sütőedénybe, benne hagyjuk a keverőlapátot és beállítjuk: Gyors programot, vagy egyéb, hasonló gyártó által megadott programot. Miután a kalács megsült és kihűlt óvatosan kivesszük a keverőlapátot.
6. Egy tipp a tálaláshoz
A kalács szeleteket megkenjük lekvárral és banán karikákat teszünk a tetejére.

7.
zsírszegény tej 1,5% • vaníliás puding -por • kristálycukor
Tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. A pudingot óvatosan rárakjuk egy kanál segítségével a banánokra. A kalácsot hűlni hagyjuk.


Jó étvágyat!