szakacsreceptek.hu

Töltött besütött kifli

Ízletes ropogós vacsora.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Edámi sajt150gramm
Fekete bors, őrölt¼teáskanál
Hagyma150gramm
Kifli8darab
Olivaolaj20milliliter
Párolt sertéssonka100gramm
Póréhagyma200gramm
Sertészsír1evőkanál
¾teáskanál
Teljes zsírtartalmú mustár1evőkanál
Tyúk tojás4darab
Zsírszegény tej 1,5%300milliliter

1. Töltelék

hagyma 150 g  olivaolaj 20 ml

A hagymát megpucoljuk, apróra vagdaljuk, és 6 percig olajon pirítjuk.

Töltelék

2. 

póréhagyma 200 g

A póréhagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra vagdaljuk. Hozzáadjuk a hagymához, megkeverjük, és 4 percig pirítjuk.

3. 

párolt sertéssonka 100 g

A póréhagymához és hagymához kockákra vágott sonkadarabokat adunk. A sonkát hagyjuk kicsit pirítani és...

4. 

tyúk tojás 4 db   ½ TK

... hozzáöntjük a sóval kevert tojást. Keverjük, amíg a tojás meg nem sül.

5. A kifli elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 300 ml   ¼ TK  teljes zsírtartalmú mustár 1 EK  fekete bors, őrölt ¼ TK

Tejben sót, mustárt és borsot keverünk el.

A kifli elkészítése

6. 

kifli 8 db

A kifliket hosszában bevágjuk, úgy hogy egyben maradjanak. Az egyik oldalát gyorsan a tejbe mártjuk..

7. 

... majd a másikat is. Nem szabad hogy nagyon elázzon.

8. 

A beáztatott kiflikben beletöltjük a tölteléket.

9. 

Edámi sajt 150 g  sertészsír 1 EK

Betekerjük egy ömlesztett sajt szelettel és zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük.

10. Besütés

A sütőt a legmagasabb fokozatra előmelegítjük, és 15-20 percre betesszük a kifliket sütni. Éles kés segítségével a kifliket egymástól szétválasztjuk...

Besütés

11. 

... és tálaljuk. Ketchuppal is nagyon finom.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés