szakacsreceptek.hu

Töltött besütött kifli

    

Ízletes ropogós vacsora.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
Edámi sajt150gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
hagyma150gramm
kifli8darab
olivaolaj20milliliter
párolt sertéssonka100gramm
póréhagyma200gramm
sertészsír1evőkanál
¾teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár1evőkanál
tyúk tojás4darab
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

1. Töltelék

hagyma 150 gramm  olivaolaj 20 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vagdaljuk, és 6 percig olajon pirítjuk.

Töltelék

2. 

póréhagyma 200 gramm

A póréhagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra vagdaljuk. Hozzáadjuk a hagymához, megkeverjük, és 4 percig pirítjuk.

3. 

párolt sertéssonka 100 gramm

A póréhagymához és hagymához kockákra vágott sonkadarabokat adunk. A sonkát hagyjuk kicsit pirítani és...

4. 

tyúk tojás 4 darab   ½ teáskanál

... hozzáöntjük a sóval kevert tojást. Keverjük, amíg a tojás meg nem sül.

5. A kifli elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter   ¼ teáskanál  teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Tejben sót, mustárt és borsot keverünk el.

A kifli elkészítése

6. 

kifli 8 darab

A kifliket hosszában bevágjuk, úgy hogy egyben maradjanak. Az egyik oldalát gyorsan a tejbe mártjuk..

7. 

... majd a másikat is. Nem szabad hogy nagyon elázzon.

8. 

A beáztatott kiflikben beletöltjük a tölteléket.

9. 

Edámi sajt 150 gramm  sertészsír 1 evőkanál

Betekerjük egy ömlesztett sajt szelettel és zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük.

10. Besütés

A sütőt a legmagasabb fokozatra előmelegítjük, és 15-20 percre betesszük a kifliket sütni. Éles kés segítségével a kifliket egymástól szétválasztjuk...

Besütés

11. 

... és tálaljuk. Ketchuppal is nagyon finom.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés