szakacsreceptek.hu

Hússal töltött besütött zsemle

    

Finom gyors vacsora. A zsemlék sütés után finom ropogósak, és belül pedig puha húsos töltelékkel teli. Friss salátával tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Edámi sajt200gramm
fekete bors, őrölt1teáskanál
hagyma200gramm
olivaolaj2evőkanál
paradicsomszósz100milliliter
piros paprika, őrölt-
sertés darálthús600gramm
1.5teáskanál
tyúk tojás2darab
víz80milliliter
zsemle8darab

1. 

hagyma 200 gramm  olivaolaj 2 evőkanál

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk.

2. 

sertés darálthús 600 gramm   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  víz 80 milliliter

Hozzáadjuk a darált húst, sót és a borsot. Összekeverjük és vízzel felöntjük.

3. 

paradicsomszósz 100 milliliter

Paradicsom pürét adunk hozzá, újra megkeverjük és fedő alatt 10-15 percig főzzük.

4. 

zsemle 8 darab

A zsemléket félbevágjuk a belsejét kivájjuk.

5. 

A zsemle belsejét hozzáadjuk a húshoz és összekeverjük.

6. 

tyúk tojás 2 darab

A végén hozzáöntjük a tojást, és addig keverjük, amíg a töltelék nem lesz elég kemény.

7. 

A tölteléket a zsemlébe töltjük.

8. 

Edámi sajt 200 gramm

A tetejére egy lap sajtot teszünk.

9. 

piros paprika, őrölt

Forró sütőben 15 percig sütjük, és megszórjuk paprikával.

10. 

Besütés után azonnal tálaljuk. A zsemlék másnapra is finomak maradnak, csak újra 5 percig be kell őket sütni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés