szakacsreceptek.hu

Hússal töltött besütött zsemle

Finom gyors vacsora. A zsemlék sütés után finom ropogósak, és belül pedig puha húsos töltelékkel teli. Friss salátával tálaljuk.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Darálthús600gramm
Edámi sajt200gramm
Fekete bors, őrölt1teáskanál
Hagyma200gramm
Olivaolaj2evőkanál
Paradicsompüré100milliliter
Piros paprika, őrölt
1.5teáskanál
Tyúk tojás2darab
Víz80milliliter
Zsemle8darab

1. 

hagyma 200 g  olivaolaj 2 EK

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk.

2. 

darálthús 600 g   1.5 TK  fekete bors, őrölt 1 TK  víz 80 ml

Hozzáadjuk a darált húst, sót és a borsot. Összekeverjük és vízzel felöntjük.

3. 

paradicsompüré 100 ml

Paradicsom pürét adunk hozzá, újra megkeverjük és fedő alatt 10-15 percig főzzük.

4. 

zsemle 8 db

A zsemléket félbevágjuk a belsejét kivájjuk.

5. 

A zsemle belsejét hozzáadjuk a húshoz és összekeverjük.

6. 

tyúk tojás 2 db

A végén hozzáöntjük a tojást, és addig keverjük, amíg a töltelék nem lesz elég kemény.

7. 

A tölteléket a zsemlébe töltjük.

8. 

Edámi sajt 200 g

A tetejére egy lap sajtot teszünk.

9. 

piros paprika, őrölt

Forró sütőben 15 percig sütjük, és megszórjuk paprikával.

10. 

Besütés után azonnal tálaljuk. A zsemlék másnapra is finomak maradnak, csak újra 5 percig be kell őket sütni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés