Hússal töltött besütött zsemle
![Hússal töltött besütött zsemle](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001158/img_hu_4x3/hussal-toltott-besutott-zsemle_00180.jpg)
Finom gyors vacsora. A zsemlék sütés után finom ropogósak, és belül pedig puha húsos töltelékkel teli. Friss salátával tálaljuk.
recept,recept fotó,sertés darálthús,zsemle,Edámi sajt,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 200 | gramm | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
hagyma | 200 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
paradicsomszósz | 100 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | - | ||
sertés darálthús | 600 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | 80 | milliliter | |
zsemle | 8 | darab |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • olivaolaj 2 evőkanál
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1541.jpg)
2.
sertés darálthús 600 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • víz 80 milliliter
Hozzáadjuk a darált húst, sót és a borsot. Összekeverjük és vízzel felöntjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1545.jpg)
3.
paradicsomszósz 100 milliliter
Paradicsom pürét adunk hozzá, újra megkeverjük és fedő alatt 10-15 percig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1546.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1550.jpg)
5.
A zsemle belsejét hozzáadjuk a húshoz és összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1555.jpg)
6.
tyúk tojás 2 darab
A végén hozzáöntjük a tojást, és addig keverjük, amíg a töltelék nem lesz elég kemény.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1556.jpg)
7.
A tölteléket a zsemlébe töltjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1559.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1561.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1580.jpg)
10.
Besütés után azonnal tálaljuk. A zsemlék másnapra is finomak maradnak, csak újra 5 percig be kell őket sütni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001158/small/IMG_1596.jpg)
Jó étvágyat!