RECEPTEK

Spárga sörbundában és sonkával

Spárga sörbundában és sonkával

Egyszerű recept egy igazán ízletes ebédhez spárgából. Burgonyával tálaljuk.

recept,recept fotó,fehér spárga,párolt sertéssonka,világos sör,Sertéshús,,Laktózmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

ecet-
fehér spárga500gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
finomliszt120gramm
finomliszt-
kristálycukor-
párolt sertéssonka250gramm
repceolaj-
-
½teáskanál
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
világos sör100milliliter
víz-

 

Recept

1. 

fehér spárga 500 gramm

A spárgát meghámozzuk...

2. 

víz    kristálycukor  ecet

... és 5-8 percig puhára főzzük sós vízben, amelybe teszünk egy kis cukrot és ecetet. A megfőtt spárgát óvatosan kiszedjük a lábasból, hogy ne törjön el, és hagyjuk kihűlni.

3. 

párolt sertéssonka 250 gramm

A spárgát hármasával betekerjük a sonkába.

4. 

tojásfehérje 2 darab  finomliszt 120 gramm  tojássárgája 2 darab   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  világos sör 100 milliliter

Tojásfehérjéből habot készítünk. A sárgájából, lisztből, borsból, és sörből tésztát készítünk, amelybe belekeverjük a fehérjéből készült habot.

5. 

finomliszt

A sonkába tekert spárgát megszórjuk liszttel...

6. 

...és megkenjük mindkét oldaláról az elkészült masszával.

7. 

repceolaj

Forró olajban rövid ideig rántjuk mindkét oldalról.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit