szakacsreceptek.hu

Spárga sörbundában és sonkával

Spárga sörbundában és sonkával

    

Egyszerű recept egy igazán ízletes ebédhez spárgából. Burgonyával tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

fehér spárga 500 gramm

A spárgát meghámozzuk...

2. 

víz    kristálycukor  ecet

... és 5-8 percig puhára főzzük sós vízben, amelybe teszünk egy kis cukrot és ecetet. A megfőtt spárgát óvatosan kiszedjük a lábasból, hogy ne törjön el, és hagyjuk kihűlni.

3. 

párolt sertéssonka 250 gramm

A spárgát hármasával betekerjük a sonkába.

4. 

tojásfehérje 2 darab  finomliszt 120 gramm  tojássárgája 2 darab   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  világos sör 100 milliliter

Tojásfehérjéből habot készítünk. A sárgájából, lisztből, borsból, és sörből tésztát készítünk, amelybe belekeverjük a fehérjéből készült habot.

5. 

finomliszt

A sonkába tekert spárgát megszórjuk liszttel...

6. 

...és megkenjük mindkét oldaláról az elkészült masszával.

7. 

repceolaj

Forró olajban rövid ideig rántjuk mindkét oldalról.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés