Töltött sertés hús
Nagyon finom ebéd sertés húsból, sonkából és sajtból. Köretként ajánljuk a főt burgonyát és a kedvenc mártásunkat.
recept,recept fotó,sertés darálthús,párolt sertéssonka,Feta sajt,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 100 | gramm | |
Pikáns paradicsom mártás recept | - | ||
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
párolt sertéssonka | 50 | gramm | |
sertés darálthús | 750 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsemlemorzsa | 50 | gramm |
Recept
1.
sertés darálthús 750 gramm • zsemlemorzsa 50 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • tyúk tojás 1 darab
A darált húst jól összekeverjük a zsemlemorzsával, sóval, borssal és a tojással.
2.
Egy henger alakot készítünk és 4 egyforma részre osztjuk.
3.
párolt sertéssonka 50 gramm • Feta sajt 100 gramm
Minden egyes húst laposra nyomkodjuk. A sajtot négy részre vágjuk és betekerjük egy szelet sonkába és a hús közepére helyezzük el.
4.
Majd egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el a húsokat.
5.
Lefedve sütjük 30 percig 180°C hőfokon.
6.
Levesszük a fedőt és további 10 percig sütjük.
Jó étvágyat!