szakacsreceptek.hu

Húsos - csicseriborsós tekercs

Húsos - csicseriborsós tekercs

    

Leveles tészta tekercs ízesített darált hússal és csicseriborsóval töltve.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Sertéshús  

 

1. Húsos-csicseriborsós töltelék

hagyma 100 gramm  napraforgó olaj 30 milliliter

A hagymát hámozzuk meg és vágjuk finomra. Olajban üvegesre megsütjük.

Húsos-csicseriborsós töltelék

2. 

sertés darálthús 450 gramm   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál

Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, őrölt pirospaprikát szórunk hozzá, és 10 percig, időnként megkeverve, megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni.

3. 

Gouda sajt 100 gramm  fokhagyma 2 gerezd

A reszelt sajtot, és a zúzott fokhagymát belekeverjük a húsba ...

4. 

csicsereborsó konzerv 150 gramm

...a puha csicseriborsót is.

5. 

leveles tészta 400 gramm

A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 12 téglalapra vágjuk, hozzávetőlegesen 10x12 cm méretűre. A tölteléket egyenletesen osszuk el a téglalapok közepére.

6. 

tyúk tojás 1 darab

A tésztát a szélein megkenjük felvert tojással, és tekercsbe tekerjük. A végeket megnyomással összekötjük.

7. 

  köménymag, őrölt

A tekercseket teflonnal vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Jól megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal, sóval, és villával megszurkáljuk.

8. 

Előmelegített sütőben 180 ° C -on kb 25 percig sütjük.

9. 

Melegen tálaljuk, friss zöldségsalátával vagy burgonyapürével.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés