Húsos-zöldséges rétes leveles tésztából
Spenótmártással és főtt burgonyával melegen tálaljuk. Hidegen is nagyon finomvan, mint egy sós sütemény.
recept,recept fotó,sertés darálthús,mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica),leveles tészta,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
kemény sajt | 100 | gramm | |
köménymag, őrölt | - | ||
leveles tészta | 500 | gramm | |
mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
sertés darálthús | 350 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
víz | 1 | deciliter |
Recept
1. Töltelék
napraforgó olaj 4 evőkanál • hagyma 150 gramm • sertés darálthús 350 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • víz 1 deciliter
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajon pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot és vizet. Pároljuk 15 percig letakarva.
2.
mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) 350 gramm
Hozzá szórjuk a fagyasztott zöldségkeveréket, és további 5 percig pároljuk. Tegyük ez után félre és hagyjuk kihűlni.
3.
leveles tészta 500 gramm • tyúk tojás 3 darab • kemény sajt 100 gramm
Nyújtjuk ki a leveles tésztát, tegyük át egy tepsire úgy, hogy mindkét oldalán a széleken kilógjon. Vágjuk a tésztát a tepsiben félbe A tojásokat egy villa segítségével felverjük egy bögrében, hozzáadjuk a keverékhez, és egy keveset hagyunk megkenésre a sütés előtt. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és összekeverjük.
4.
A tésztára egyenletesen rárakjuk a tölteléket.
5.
A kilógó tésztát ráhajtjuk a töltelékre és a széleit alaposan összenyomjuk. Megkenjük a maradék tojássárgával Megszórjuk köménnyel, a rétes néhány helyen villával megszurkáljuk.
6.
Előmelegített sütőben a legmagasabb hőfokon 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat!