szakacsreceptek.hu

Húsos-zöldséges rétes leveles tésztából

Húsos-zöldséges rétes leveles tésztából

    

Spenótmártással és főtt burgonyával melegen tálaljuk. Hidegen is nagyon finomvan, mint egy sós sütemény.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Sertéshús  

 

1. Töltelék

napraforgó olaj 4 evőkanál  hagyma 150 gramm  sertés darálthús 350 gramm   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  víz 1 deciliter

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajon pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot és vizet. Pároljuk 15 percig letakarva.

Töltelék

2. 

mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) 350 gramm

Hozzá szórjuk a fagyasztott zöldségkeveréket, és további 5 percig pároljuk. Tegyük ez után félre és hagyjuk kihűlni.

3. 

leveles tészta 500 gramm  tyúk tojás 3 darab  kemény sajt 100 gramm

Nyújtjuk ki a leveles tésztát, tegyük át egy tepsire úgy, hogy mindkét oldalán a széleken kilógjon. Vágjuk a tésztát a tepsiben félbe A tojásokat egy villa segítségével felverjük egy bögrében, hozzáadjuk a keverékhez, és egy keveset hagyunk megkenésre a sütés előtt. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és összekeverjük.

4. 

A tésztára egyenletesen rárakjuk a tölteléket.

5. 

tyúk tojás  köménymag, őrölt

A kilógó tésztát ráhajtjuk a töltelékre és a széleit alaposan összenyomjuk. Megkenjük a maradék tojássárgával Megszórjuk köménnyel, a rétes néhány helyen villával megszurkáljuk.

6. 

Előmelegített sütőben a legmagasabb hőfokon 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés