szakacsreceptek.hu

Csevapcsicsa gőzedényben készítve

Csevapcsicsa gőzedényben készítve

    

Lehet a gőzedényben készített csevapcsicsa nem néz ki olyan jól, viszont az íze megkülönböztethetetlen a rántott társától, vagy akár még ízletesebb is. A darált húsok nyers állapotban általában sok zsírt tartalmaznak, és ezen elkészítési móddal jobban meg tudunk tőle szabadulni.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

kifli 1 darab  sertés darálthús 500 gramm  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  tyúk tojás 2 darab  fekete bors, őrölt    fokhagyma 5 gerezd  hagyma 120 gramm  zsemlemorzsa 2 evőkanál

A kiflit apróra morzsoljuk, leöntjük tejjel, egy kis ideig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott hagymát, préselt fokhagymát, tojást, sót és borsot, majd kézzel alaposan összekeverjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis zsemlemorzsát is.

2. 

olivaolaj  finomliszt 2 evőkanál

A gőzölő edény alsó fokozatát megkenjük olíva olajjal. A hús masszából hengereket formálunk, amelyeket finomlisztben hempergetünk meg, majd az edény alsó fokozatára rakjuk.

3. 

burgonya 500 gramm 

A párolási idő 40 perc, 20 perc elteltével hozzáadjuk a másik pároló edényt, amelybe karikákra vágott, lágyan megsózott burgonyát helyezünk, majd együtt tovább pároljuk.

4. 

Mustárral, felvágott hagymával esetleg pfepferónival tálaljuk.

Jó étvágyat!

burgonya500gramm
fekete bors, őrölt-
finomliszt2evőkanál
fokhagyma5gerezd
hagyma120gramm
kifli1darab
olivaolaj-
sertés darálthús500gramm
0
tyúk tojás2darab
zsemlemorzsa2evőkanál
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés