Csevapcsicsa gőzedényben készítve

Lehet a gőzedényben készített csevapcsicsa nem néz ki olyan jól, viszont az íze megkülönböztethetetlen a rántott társától, vagy akár még ízletesebb is. A darált húsok nyers állapotban általában sok zsírt tartalmaznak, és ezen elkészítési móddal jobban meg tudunk tőle szabadulni.
recept,recept fotó,sertés darálthús,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 2 105 | evőkanál kcal | |
fokhagyma | 5 27 | gerezd kcal | |
hagyma | 120 53 | gramm kcal | |
kifli | 1 ?? | darab kcal | |
olivaolaj | 0 ?? | kcal | |
sertés darálthús | 500 1300 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 2 112 | evőkanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 48 | milliliter kcal |
Recept
1.
kifli 1 darab • sertés darálthús 500 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • tyúk tojás 2 darab • fekete bors, őrölt • só • fokhagyma 5 gerezd • hagyma 120 gramm • zsemlemorzsa 2 evőkanál
A kiflit apróra morzsoljuk, leöntjük tejjel, egy kis ideig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott hagymát, préselt fokhagymát, tojást, sót és borsot, majd kézzel alaposan összekeverjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis zsemlemorzsát is.

2.
olivaolaj • finomliszt 2 evőkanál
A gőzölő edény alsó fokozatát megkenjük olíva olajjal. A hús masszából hengereket formálunk, amelyeket finomlisztben hempergetünk meg, majd az edény alsó fokozatára rakjuk.

3.
A párolási idő 40 perc, 20 perc elteltével hozzáadjuk a másik pároló edényt, amelybe karikákra vágott, lágyan megsózott burgonyát helyezünk, majd együtt tovább pároljuk.

4.
Mustárral, felvágott hagymával esetleg pfepferónival tálaljuk.
Jó étvágyat!