RECEPTEK

Csevapcsicsa gőzedényben készítve

Csevapcsicsa gőzedényben készítve

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Lehet a gőzedényben készített csevapcsicsa nem néz ki olyan jól, viszont az íze megkülönböztethetetlen a rántott társától, vagy akár még ízletesebb is. A darált húsok nyers állapotban általában sok zsírt tartalmaznak, és ezen elkészítési móddal jobban meg tudunk tőle szabadulni.

recept,recept fotó,sertés darálthús,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz

Sertéshús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

500

460

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

0

??

kcal

finomliszt

2

105

evőkanál

kcal

fokhagyma

5

27

gerezd

kcal

hagyma

120

53

gramm

kcal

kifli

1

??

darab

kcal

olivaolaj

0

??

kcal

sertés darálthús

500

1300

gramm

kcal

0

??

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

zsemlemorzsa

2

112

evőkanál

kcal

zsírszegény tej 1,5%

100

48

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

kifli 1 darab  sertés darálthús 500 gramm  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  tyúk tojás 2 darab  fekete bors, őrölt    fokhagyma 5 gerezd  hagyma 120 gramm  zsemlemorzsa 2 evőkanál

A kiflit apróra morzsoljuk, leöntjük tejjel, egy kis ideig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott hagymát, préselt fokhagymát, tojást, sót és borsot, majd kézzel alaposan összekeverjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis zsemlemorzsát is.

A kiflit apróra morzsoljuk, leöntjük tejjel,...

2. 

olivaolaj  finomliszt 2 evőkanál

A gőzölő edény alsó fokozatát megkenjük olíva olajjal. A hús masszából hengereket formálunk, amelyeket finomlisztben hempergetünk meg, majd az edény alsó fokozatára rakjuk.

A gőzölő edény alsó fokozatát megkenjük...

3. 

burgonya 500 gramm 

A párolási idő 40 perc, 20 perc elteltével hozzáadjuk a másik pároló edényt, amelybe karikákra vágott, lágyan megsózott burgonyát helyezünk, majd együtt tovább pároljuk.

A párolási idő 40 perc, 20 perc elteltével...

4. 

Mustárral, felvágott hagymával esetleg pfepferónival tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés