Húsgombócok knédlivel és mártással
Az ízletes húsgombócokat knédlivel és a kedvenc mártásunkkal (paradicsom, kapor, torma, és hasonlók) tálaljuk.
recept,recept fotó,hagyma,fokhagyma,sertés darálthús,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | - | ||
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 150 | gramm | |
kifli | 4 | darab | |
sertés darálthús | 1000 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 4 | deciliter |
Recept
1. A hús elkészítése
kifli 4 darab • zsírszegény tej 1,5% 4 deciliter
A kifliket kis karikákra szeleteljük, és egy mélyebb tálba helyezzük, a kifli keményebb végeit nem használjuk fel. Leöntjük tejjel és 2 percig állni hagyjuk.
2.
hagyma 150 gramm • tyúk tojás 2 darab • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • fokhagyma 3 gerezd
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A kifliket a tejben kézzel szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, hagymát, sót, fűszereket, préselt foghagymát és a zsemlemorzsát. Mindent jól összekeverünk.
4.
A húsmasszából gombócokat formálunk, és sima lisztben megforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. A gombócokat egy másik sütőlappal fedjük le, esetleg alufóliával fedjük, majd előmelegített sütőben közepes fokozaton 20 percig sütjük. 20 perc után levesszük a fedelet, és újabb 20 percig szép barnásra sütjük. A hőfokot kissé megemelhetjük.
Jó étvágyat!