Töltött fasír recept.
Közkedvelt fasír különböző szósztokkal. Finom akár egy kenyér szelettel és uborkával vagy főt burgonyával.
recept,recept fotó,sertés darálthús,tyúk tojás,tyúk tojás,hagyma,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Tejfölös laskagomba mártás burgonyával recept | - | ||
fekete bors, őrölt | ¾ | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 300 | gramm | |
kifli | 250 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
sertés darálthús | 1 | kilogramm | |
sertészsír | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 10 | darab | |
zsemlemorzsa | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter |
Recept

2.
kifli 250 gramm • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter
A kifliket karikára vágjuk és beleaprítjuk a tejbe.

3.
sertés darálthús 1 kilogramm • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ¾ teáskanál
Egy tálba helyezzük az őrölt húst, adunk hozzá sót és borsot. Hozzákeverjük a kifliket.



6.
Jól összekeverjük egy botmixer segítségével.

7.
Egy lapra helyezzük a zsemlemorzsát, oválisan ráhelyezzük a húst. A közepére rakjuk a tojásokat...


9.
A széleit összefogjuk és fasírozottat készítünk belőle. Meghintjük még zsemlemorzsával és egy kizsírozott tepsibe helyezzük el.

10.
Lefedve sütjük 45 percig 180°C hőfokon. Levesszük a fedőt és további 15 percig sütjük.


Jó étvágyat!