szakacsreceptek.hu

Töltött fasír recept.

    

Közkedvelt fasír különböző szósztokkal. Finom akár egy kenyér szelettel és uborkával vagy főt burgonyával.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

tyúk tojás 6 darab

A tojásokat keményre főzzük, és megpucoljuk.

2. 

kifli 250 gramm  zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter

A kifliket karikára vágjuk és beleaprítjuk a tejbe.

3. 

sertés darálthús 1 kilogramm   2 teáskanál  fekete bors, őrölt ¾ teáskanál

Egy tálba helyezzük az őrölt húst, adunk hozzá sót és borsot. Hozzákeverjük a kifliket.

4. 

hagyma 300 gramm

A hagymát megpucoljuk apróra vágjuk és a húshoz adjuk.

5. 

tyúk tojás 4 darab  fokhagyma 4 gerezd

Hozzáadjuk a tojásokat és a préselt fokhagymát.

6. 

Jól összekeverjük egy botmixer segítségével.

7. 

zsemlemorzsa

Egy lapra helyezzük a zsemlemorzsát, oválisan ráhelyezzük a húst. A közepére rakjuk a tojásokat...

8. 

petrezselyem zöldje

...és a petrezselyem leveleket.

9. 

sertészsír

A széleit összefogjuk és fasírozottat készítünk belőle. Meghintjük még zsemlemorzsával és egy kizsírozott tepsibe helyezzük el.

10. 

Lefedve sütjük 45 percig 180°C hőfokon. Levesszük a fedőt és további 15 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés