Sertéshús édesen
Egyedi kombinációja az édes-savanyú almának és az édes-kesernyés szárított szilvának, amely édes-fűszeresen van elkészítve.
recept,recept fotó,hagyma,sertéslapocka,alma ,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Hagyma ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 250 | gramm | |
aszalt szilva | 50 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 250 | gramm | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
sertéslapocka | 800 | gramm | |
szárított fokhagyma | 1 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 100 | milliliter |
Recept
1.
napraforgó olaj 30 milliliter • hagyma 250 gramm • só 1 teáskanál • szárított fokhagyma 1 teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és 5 percig letakarva pirítjuk. Megszórjuk borssal, sóval és átkeverjük.
2.
sertéslapocka 800 gramm • víz 100 milliliter
A húst megmossuk, csíkokra vagy kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, majd ha picit megpirult felöntjük vízzel és 30 percig pároljuk.
3.
alma 250 gramm • aszalt szilva 50 gramm
Az almát megpucoljuk, eltávolítjuk a magházat és felszeleteljük. A szárított szilvát megmossuk, és kis darabokra vágjuk. A gyümölcsöt hozzáadjuk a húshoz és az egészet együtt tovább pároljuk lefedve 30 percig.
4.
Rizzsel tálaljuk, amelyet leöntünk az édes-savanykás lével, amelyben pároltuk a húst.
Jó étvágyat!