szakacsreceptek.hu

Sertéshús édesen

Sertéshús édesen

    

Egyedi kombinációja az édes-savanyú almának és az édes-kesernyés szárított szilvának, amely édes-fűszeresen van elkészítve.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

napraforgó olaj 30 milliliter  hagyma 250 gramm   1 teáskanál  szárított fokhagyma 1 teáskanál  piros paprika, őrölt ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és 5 percig letakarva pirítjuk. Megszórjuk borssal, sóval és átkeverjük.

2. 

sertéslapocka 800 gramm  víz 100 milliliter

A húst megmossuk, csíkokra vagy kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, majd ha picit megpirult felöntjük vízzel és 30 percig pároljuk.

3. 

alma  250 gramm  aszalt szilva 50 gramm

Az almát megpucoljuk, eltávolítjuk a magházat és felszeleteljük. A szárított szilvát megmossuk, és kis darabokra vágjuk. A gyümölcsöt hozzáadjuk a húshoz és az egészet együtt tovább pároljuk lefedve 30 percig.

4. 

Rizzsel tálaljuk, amelyet leöntünk az édes-savanykás lével, amelyben pároltuk a húst.

Jó étvágyat!

alma 250gramm
aszalt szilva50gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
hagyma250gramm
napraforgó olaj30milliliter
piros paprika, őrölt½teáskanál
sertéslapocka800gramm
szárított fokhagyma1teáskanál
1teáskanál
víz100milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés