RECEPTEK

Halfilé hagymán

Halfilé hagymán

Diétásan elkészített hal a karácsonyi asztalra és egész évben is rendszeres fogyasztásra.

recept,recept fotó,halfilé,hagyma,Sertéshús,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Sertéshús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

hagyma500gramm
halfilé800gramm
piros paprika, őrölt-
-
vaj60gramm

 

Recept

1. 

halfilé 800 gramm    piros paprika, őrölt  hagyma 500 gramm

Hagyjuk majdnem felolvadni a halfilét. Majd mindkét oldalát megsózzuk és megszórjuk őrölt piros paprikával. A hagymát megpucoljuk, lehetőleg vékony karikákra vágjuk, a többit darabokra vágjuk. A darabokra vágott hagyma egy részét egy sütőedény aljára rakjuk.

2. 

Ezután a filékockákat állítva rakjuk rá. Két kocka közé 2 db hagymakorongot szúrunk.

3. 

vaj 60 gramm

Szedjük karikákra a többi hagymát, és helyezzük a filé tetejére. A tetejére vajszeleteket teszünk. Fedjük le a tepsit és hagyjuk sülni. 200°C-on kb 40 percig sütjük.

4. 

Fedjük fel az edényt, és süssük még a filét 10 percig 250 °C-on. Főleg a hagyma jó megsütésének köszönhetően hosszabb a sütési idő. Maga a hal sokkal hamarabb sülne meg.

5. 

Burgonyapürével, főtt burgonyával vagy burgonyasalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit