Halfilé hagymán

Diétásan elkészített hal a karácsonyi asztalra és egész évben is rendszeres fogyasztásra.
recept,recept fotó,halfilé,hagyma,Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 500 220 | gramm kcal | |
halfilé | 800 ?? | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
vaj | 60 441 | gramm kcal |
Recept
1.
halfilé 800 gramm • só • piros paprika, őrölt • hagyma 500 gramm
Hagyjuk majdnem felolvadni a halfilét. Majd mindkét oldalát megsózzuk és megszórjuk őrölt piros paprikával. A hagymát megpucoljuk, lehetőleg vékony karikákra vágjuk, a többit darabokra vágjuk. A darabokra vágott hagyma egy részét egy sütőedény aljára rakjuk.

2.
Ezután a filékockákat állítva rakjuk rá. Két kocka közé 2 db hagymakorongot szúrunk.

3.
vaj 60 gramm
Szedjük karikákra a többi hagymát, és helyezzük a filé tetejére. A tetejére vajszeleteket teszünk. Fedjük le a tepsit és hagyjuk sülni. 200°C-on kb 40 percig sütjük.

4.
Fedjük fel az edényt, és süssük még a filét 10 percig 250 °C-on. Főleg a hagyma jó megsütésének köszönhetően hosszabb a sütési idő. Maga a hal sokkal hamarabb sülne meg.

5.
Burgonyapürével, főtt burgonyával vagy burgonyasalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!