RECEPTEK

Grillezett saslik

Grillezett saslik

Kenyérrel vagy sült krumplival tálaljuk.

recept,recept fotó,újhagyma,nagy csalán,sertés darálthús,Sertéshús,Nyári grill receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek

Sertéshús

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma4gerezd
nagy csalán50gramm
olivaolaj2evőkanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
retek100gramm
sertés darálthús1000gramm
2teáskanál
újhagyma150gramm
őrölt gyömbér½teáskanál

 

Recept

1. Zöldséges-húsos massza elkészítése

újhagyma 150 gramm  retek 100 gramm

A zöldhagymát megpucoljuk, megmossuk, és apró karikákra vágjuk. A retket megpucoljuk, megmossuk és vastagabbra lereszeljük.

2. 

nagy csalán 50 gramm

Amennyiben a húst a természetben kívánjuk elkészíteni, tehetünk bele friss csalán levelet is. Friss csalánt szedünk, megmossuk, és a leveleit lecsipkedjük, majd apróra vágjuk.

3. 

sertés darálthús 1000 gramm  olivaolaj 2 evőkanál   2 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  őrölt gyömbér ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  fokhagyma 4 gerezd

A darált húshoz hozzáadjuk az elkészített hagymát, retket, csalánt, olajat, sót, őrölt pirospaprikát, gyömbért, borsot, és a préselt fokhagymát, majd mindent jól összekeverünk.

4. 

Henger alakú formát készítünk, kb. 7 cm hosszút, és 2 cm vastagot.

5. 

Két hengert felszúrunk a pálcikára és kicsit megnyomkodjuk.

6. Grillezés

10 - 15 percig aranybarnára grillezzük mindkét oldaláról.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit