szakacsreceptek.hu

Grillezett saslik

Kenyérrel vagy sült krumplival tálaljuk.

 

Adag: 10

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Darálthús1000gramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Fokhagyma4gerezd
Nagy csalán50gramm
Olivaolaj2evőkanál
Piros paprika, őrölt2teáskanál
Retek100gramm
2teáskanál
Újhagyma150gramm
Őrölt gyömbér½teáskanál

1. Zöldséges-húsos massza elkészítése

újhagyma 150 g  retek 100 g

A zöldhagymát megpucoljuk, megmossuk, és apró karikákra vágjuk. A retket megpucoljuk, megmossuk és vastagabbra lereszeljük.

Zöldséges-húsos massza elkészítése

2. 

nagy csalán 50 g

Amennyiben a húst a természetben kívánjuk elkészíteni, tehetünk bele friss csalán levelet is. Friss csalánt szedünk, megmossuk, és a leveleit lecsipkedjük, majd apróra vágjuk.

3. 

darálthús 1000 g  olivaolaj 2 EK   2 TK  piros paprika, őrölt 2 TK  őrölt gyömbér ½ TK  fekete bors, őrölt ½ TK  fokhagyma 4 gerezd

A darált húshoz hozzáadjuk az elkészített hagymát, retket, csalánt, olajat, sót, őrölt pirospaprikát, gyömbért, borsot, és a préselt fokhagymát, majd mindent jól összekeverünk.

4. 

Henger alakú formát készítünk, kb. 7 cm hosszút, és 2 cm vastagot.

5. 

Két hengert felszúrunk a pálcikára és kicsit megnyomkodjuk.

6. Grillezés

10 - 15 percig aranybarnára grillezzük mindkét oldaláról.

Grillezés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés