szakacsreceptek.hu

Grillezett saslik

    

Kenyérrel vagy sült krumplival tálaljuk.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma4gerezd
nagy csalán50gramm
olivaolaj2evőkanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
retek100gramm
sertés darálthús1000gramm
2teáskanál
újhagyma150gramm
őrölt gyömbér½teáskanál

1. Zöldséges-húsos massza elkészítése

újhagyma 150 gramm  retek 100 gramm

A zöldhagymát megpucoljuk, megmossuk, és apró karikákra vágjuk. A retket megpucoljuk, megmossuk és vastagabbra lereszeljük.

Zöldséges-húsos massza elkészítése

2. 

nagy csalán 50 gramm

Amennyiben a húst a természetben kívánjuk elkészíteni, tehetünk bele friss csalán levelet is. Friss csalánt szedünk, megmossuk, és a leveleit lecsipkedjük, majd apróra vágjuk.

3. 

sertés darálthús 1000 gramm  olivaolaj 2 evőkanál   2 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  őrölt gyömbér ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  fokhagyma 4 gerezd

A darált húshoz hozzáadjuk az elkészített hagymát, retket, csalánt, olajat, sót, őrölt pirospaprikát, gyömbért, borsot, és a préselt fokhagymát, majd mindent jól összekeverünk.

4. 

Henger alakú formát készítünk, kb. 7 cm hosszút, és 2 cm vastagot.

5. 

Két hengert felszúrunk a pálcikára és kicsit megnyomkodjuk.

6. Grillezés

10 - 15 percig aranybarnára grillezzük mindkét oldaláról.

Grillezés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés