szakacsreceptek.hu

Sült sertéshús sárgarépával.

Sült sertéshús sárgarépával.

    

Nagyon finom sült sertés hús, füstölt szalonnával spékelve. Főtt burgonyával és savanyú káposztával tálaljuk.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

sertéscomb 1200 gramm   2.5 teáskanál

A sertéshúst megmossuk, és alaposan besózzuk.

2. 

füstölt szalonna

Szalonna darabkákkal spékeljük.

3. 

A húst rácsszerűen bevagdossuk.

4. 

fokhagyma 6 gerezd

A fokhagymát megpucoljuk, préseljük és a húsra rá kenjük jól alaposan.

5. 

A húst zsírban, hirtelen megsütjük az egyik oldaláról...

6. 

sertészsír

...és a másik oldaláról is.

7. 

piros paprika, őrölt 1 teáskanál  hagyma 120 gramm  víz 300 milliliter

Ezután a húst áthelyezzük a sütőedénybe, megszórjuk piros paprikával. A hagymát megpucoljuk, karikákra szeleteljük. Hozzáadjuk a húshoz. Felöntjük vízzel, letakarjuk és 45 percig 220°C sütjük.

8. 

répa 200 gramm

A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és karikákra szeleteljük.

9. 

A hús kivesszük a sütőből...

10. 

...megfordítjuk, hozzászórjuk a sárgarépát, újra letakarjuk...

11. 

...és további 45 percig sütjük.

12. 

Miután a hús szépen megsült felszeleteljük...

13. 

Paprikás krumpli recept

...és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

Paprikás krumpli recept-
fokhagyma6gerezd
füstölt szalonna-
hagyma120gramm
piros paprika, őrölt1teáskanál
répa200gramm
sertéscomb1200gramm
sertészsír-
2.5teáskanál
víz300milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés