RECEPTEK

Sertésmáj recept

Sertésmáj recept

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

recept,recept fotó,hagyma,sertésmáj,Sertéshús,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Sertéshús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt

½

9

kcal

hagyma

150

66

gramm

kcal

kukoricakeményítő

30

109

gramm

kcal

majoránna

1

11

teáskanál

kcal

piros paprika, őrölt

2

32

teáskanál

kcal

sertésmáj

600

1554

gramm

kcal

sertészsír

30

269

gramm

kcal

0

??

kcal

teljes zsírtartalmú mustár

1

19

evőkanál

kcal

víz

400

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. Sertésmáj elkészítése

sertésmáj 600 gramm

A sertésmájat megmossuk, lecsepegtetjük, és a vágólapra helyezzük.

A sertésmájat megmossuk, lecsepegtetjük, és a...

2. 

Egy éles kés segítségével a hártyákat eltávolítjuk. A vékony erecskéket kézzel eltávolítjuk.

Egy éles kés segítségével a hártyákat...

3. 

A sertésmájat csíkokra vágjuk, amennyiben a májban még maradtak vékony erecskék ezeket is eltávolítjuk. Ha ezek nincsenek eltávolítva, akkor ezek a részek sütés után keményebbek lesznek.

A sertésmájat csíkokra vágjuk, amennyiben a...

4. Főzés

sertészsír 30 gramm  hagyma 150 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk májat és folyamatos keverés mellett addig sütjük, amíg fehérebb nem lesz.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és...

5. 

teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál  fekete bors, őrölt ½ čl  majoránna 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál

Hozzáadjuk a mustárt, fűszert, majoránnát, paprikát és megkeverjük

Hozzáadjuk a mustárt, fűszert, majoránnát,...

6. 

víz 200 milliliter

és azonnal felöntjük vízzel. Fedő alatt 25 percig főzzük.

és azonnal felöntjük vízzel. Fedő alatt 25...

7. 

víz 200 milliliter  kukoricakeményítő 30 gramm

Vízben étkezési keményítőt keverünk el, és ezzel besűrítjük az ételt.

Vízben étkezési keményítőt keverünk el, és...

8. 

Csak tálalás előtt sózzuk, hogy ne keményedjen meg a máj.

Csak tálalás előtt sózzuk, hogy ne...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés