szakacsreceptek.hu

Sertésmáj recept

    

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fekete bors, őrölt½
hagyma150gramm
kukoricakeményítő30gramm
majoránna1teáskanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertésmáj600gramm
sertészsír30gramm
-
teljes zsírtartalmú mustár1evőkanál
víz400milliliter

1. Sertésmáj elkészítése

sertésmáj 600 gramm

A sertésmájat megmossuk, lecsepegtetjük, és a vágólapra helyezzük.

Sertésmáj elkészítése

2. 

Egy éles kés segítségével a hártyákat eltávolítjuk. A vékony erecskéket kézzel eltávolítjuk.

3. 

A sertésmájat csíkokra vágjuk, amennyiben a májban még maradtak vékony erecskék ezeket is eltávolítjuk. Ha ezek nincsenek eltávolítva, akkor ezek a részek sütés után keményebbek lesznek.

4. Főzés

sertészsír 30 gramm  hagyma 150 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk májat és folyamatos keverés mellett addig sütjük, amíg fehérebb nem lesz.

Főzés

5. 

teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál  fekete bors, őrölt ½ čl  majoránna 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál

Hozzáadjuk a mustárt, fűszert, majoránnát, paprikát és megkeverjük

6. 

víz 200 milliliter

és azonnal felöntjük vízzel. Fedő alatt 25 percig főzzük.

7. 

víz 200 milliliter  kukoricakeményítő 30 gramm

Vízben étkezési keményítőt keverünk el, és ezzel besűrítjük az ételt.

8. 

Csak tálalás előtt sózzuk, hogy ne keményedjen meg a máj.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés