szakacsreceptek.hu

Gomba tekercs darált hússal

Gomba tekercs darált hússal

    

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Sertéshús  

 

1. 

gomba 100 gramm  fokhagyma 2 gerezd  olivaolaj 2 evőkanál  kakukkfű

Mossuk meg a gombát, vágjuk vékony szeletekre. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, és szintén vékony szeletekre vágjuk. Melegítsünk egy serpenyőben olajat, adjunk hozzá gombát és a fokhagymát. Hirtelen sütjük, és egy ideig pároljuk, amíg a víz elpárolog. Egy csipet kakukkfűvel ízesítjük.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 80 milliliter  kifli 1 darab

Öntsünk tejet egy tálba. Áztassuk bele a kifli darabokat a tejbe. A kifli a tejben szétázik.

3. 

sertés darálthús 300 gramm   1 teáskanál

Tegyük egy tálba a darált sertéshúst, sót és az áztatott kiflit. Kézzel az egészet jól összekeverjük.

4. 

Adjuk hozzá a gombát a fokhagymával. Összekeverjük. Közepes fasírozottakat formázunk belőle.

5. 

Schwarzwaldi sonka 100 gramm

Minden egyes fasírozottat egy szelet fekete schwarzwaldi sonkába csomagolunk. Zsírral kikent tepsibe tesszük. 180 ° C-on lefedve kb. 20 percig sütjük. Vegyük le a fedőt és10 percig tovább süssük így a sonka szép ropogósra süt. Főtt burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Schwarzwaldi sonka100gramm
fokhagyma2gerezd
gomba100gramm
kakukkfű-
kifli1darab
olivaolaj2evőkanál
sertés darálthús300gramm
1teáskanál
zsírszegény tej 1,5%80milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés