RECEPTEK

Sertés tekercs

Sertés tekercs

Hagyományos szlovák étel, kiváló vendégváró főleg az ünnepekre is nagyon alkalmas.

recept,recept fotó,sertés darálthús,tyúk tojás,tyúk tojás,Sertéshús

Sertéshús

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sertéshús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

baromfi virsli4darab
fekete bors, egész-
fokhagyma4gerezd
hagyma2darab
majoránna-
napraforgó olaj-
sertés darálthús1500gramm
-
tyúk tojás5darab
vaj125gramm
zsemlemorzsa-
ételízesítő-

 

Recept

1. 

hagyma 2 darab  napraforgó olaj  sertés darálthús 1500 gramm  tyúk tojás 2 darab  fokhagyma 4 gerezd    majoránna  fekete bors, egész

A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst és a többi hozzávalót.

2. Töltelék

tyúk tojás 3 darab  ételízesítő

A tojásokból omlettet készítünk. A virslit bőrét lehúzzuk.

3. 

A a masszát 4 egyforma részre osztjuk, mint ahogyan a képen is látjuk.

4. 

baromfi virsli 4 darab  zsemlemorzsa

Két darabot egy zsemlemorzsával megszórt gyúrólapra helyezzünk és ahogyan a képen látható mellé rakjuk az omlettet és a virslit. A másik két hús részből elszedegetünk és ezzel letakarjuk az első kettőt és cipó formákat készítünk belőlük.

5. 

vaj 125 gramm

A cipó formákat a kép szerint formáljuk. Ezután egy jól kivajazott sütő formába helyezzük el.

6. 

A húst 200°C másfél órán keresztül sütjük, ügyeljünk rá hogy oda ne égjen és ne repedjen meg ezért néha vizet öntünk alá.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit