Sertés tekercs
Hagyományos szlovák étel, kiváló vendégváró főleg az ünnepekre is nagyon alkalmas.
recept,recept fotó,sertés darálthús,tyúk tojás,tyúk tojás,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
baromfi virsli | 4 | darab | |
fekete bors, egész | - | ||
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 2 | darab | |
majoránna | - | ||
napraforgó olaj | - | ||
sertés darálthús | 1500 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 5 | darab | |
vaj | 125 | gramm | |
zsemlemorzsa | - | ||
ételízesítő | - |
Recept
1.
hagyma 2 darab • napraforgó olaj • sertés darálthús 1500 gramm • tyúk tojás 2 darab • fokhagyma 4 gerezd • só • majoránna • fekete bors, egész
A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst és a többi hozzávalót.
2. Töltelék
tyúk tojás 3 darab • ételízesítő
A tojásokból omlettet készítünk. A virslit bőrét lehúzzuk.
3.
A a masszát 4 egyforma részre osztjuk, mint ahogyan a képen is látjuk.
4.
baromfi virsli 4 darab • zsemlemorzsa
Két darabot egy zsemlemorzsával megszórt gyúrólapra helyezzünk és ahogyan a képen látható mellé rakjuk az omlettet és a virslit. A másik két hús részből elszedegetünk és ezzel letakarjuk az első kettőt és cipó formákat készítünk belőlük.
5.
vaj 125 gramm
A cipó formákat a kép szerint formáljuk. Ezután egy jól kivajazott sütő formába helyezzük el.
6.
A húst 200°C másfél órán keresztül sütjük, ügyeljünk rá hogy oda ne égjen és ne repedjen meg ezért néha vizet öntünk alá.
Jó étvágyat!