szakacsreceptek.hu

Majonézes céklasaláta

     

Egy recept majonézes salátára, amelynek a fő összetevője a cékla. A cékla nagyon sok vitamint tartalmaz, ezért főleg az őszi és téli hónapokra ajánljuk, amikor is szezonja van ennek a zöldségnek. A céklasalátával megerősíti az egészségét és az immunrendsze

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

cékla 500 g

A céklát a héjával puhára főzzük.

2. 

citromlé

Amikor kihűlt meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk, és citrom lével megcsepegtetjük.

3. 

felvágott 300 g  tyúk tojás 4 db  csemege uborka 5 db

Továbbá apróra vágjuk a szalámit, a keményre főtt tojást, és az uborkát.

4. 

tejföl (14-18%) 150 g  majonéz 150 g    fekete bors, őrölt  citromlé  kristálycukor

Az összes alapanyagot összekeverjük, megsózzuk, és fűszerezzük. Leöntjük tejföllel, és majonézzel, majd újra megkeverjük, és ízlés szerint ízesítjük citrommal, vagy egy csipet cukorral. Tálalás előtt a hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés