Majonézes céklasaláta
Egy recept majonézes salátára, amelynek a fő összetevője a cékla. A cékla nagyon sok vitamint tartalmaz, ezért főleg az őszi és téli hónapokra ajánljuk, amikor is szezonja van ennek a zöldségnek. A céklasalátával megerősíti az egészségét és az immunrendsze
recept,recept fotó,cékla,tejföl (14-18%),majonéz,Hússaláták,Szezonális receptek,Gluténmentes
Hússaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 0 | ||
csemege uborka | 5 | darab | |
cékla | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
felvágott | 300 | gramm | |
kristálycukor | - | ||
majonéz | 150 | gramm | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 150 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab |
Recept
3.
felvágott 300 gramm • tyúk tojás 4 darab • csemege uborka 5 darab
Továbbá apróra vágjuk a szalámit, a keményre főtt tojást, és az uborkát.
4.
tejföl (14-18%) 150 gramm • majonéz 150 gramm • só • fekete bors, őrölt • citromlé • kristálycukor
Az összes alapanyagot összekeverjük, megsózzuk, és fűszerezzük. Leöntjük tejföllel, és majonézzel, majd újra megkeverjük, és ízlés szerint ízesítjük citrommal, vagy egy csipet cukorral. Tálalás előtt a hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!