RECEPTEK

Majonézes céklasaláta

Majonézes céklasaláta

Egy recept majonézes salátára, amelynek a fő összetevője a cékla. A cékla nagyon sok vitamint tartalmaz, ezért főleg az őszi és téli hónapokra ajánljuk, amikor is szezonja van ennek a zöldségnek. A céklasalátával megerősíti az egészségét és az immunrendsze

recept,recept fotó,cékla,tejföl (14-18%),majonéz,Hússaláták,Gluténmentes

Hússaláták

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé0
csemege uborka5darab
cékla500gramm
fekete bors, őrölt-
felvágott300gramm
kristálycukor-
majonéz150gramm
-
tejföl (14-18%)150gramm
tyúk tojás4darab

 

Recept

1. 

cékla 500 gramm

A céklát a héjával puhára főzzük.

2. 

citromlé

Amikor kihűlt meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk, és citrom lével megcsepegtetjük.

3. 

felvágott 300 gramm  tyúk tojás 4 darab  csemege uborka 5 darab

Továbbá apróra vágjuk a szalámit, a keményre főtt tojást, és az uborkát.

4. 

tejföl (14-18%) 150 gramm  majonéz 150 gramm    fekete bors, őrölt  citromlé  kristálycukor

Az összes alapanyagot összekeverjük, megsózzuk, és fűszerezzük. Leöntjük tejföllel, és majonézzel, majd újra megkeverjük, és ízlés szerint ízesítjük citrommal, vagy egy csipet cukorral. Tálalás előtt a hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit