Csemege kukoricasaláta
Kitűnő kukoricasaláta tatármártással, kiváló hidegtálakhoz és különböző ünnepségekre.
recept,recept fotó,felvágott,morzsolt csemegekukorica vákuumzárású,tartármártás,Hússaláták,Gluténmentes
Hússaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
csemege uborka | 3 | darab | |
ecet | ½ | evőkanál | |
fehér bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
felvágott | 300 | gramm | |
hagyma | 1 | darab | |
ketchup | 3 | evőkanál | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 270 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
tartármártás | 250 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
worcester szósz | 2 | evőkanál |
Recept
1.
tyúk tojás 3 darab
A tojásokat keményre főzzük. Közben elkészítjük és felvágjuk a többi alapanyagot.
2.
hagyma 1 darab • csemege uborka 3 darab • felvágott 300 gramm • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 270 gramm
Kisebb hagymát, uborkát, tojásokat apróra vágunk, a sonkát (vagy diétás szalámit) pedig csíkokra. Hozzáadjuk a kukoricát a lé nélkül.
3.
só ½ teáskanál • fehér bors, őrölt ¼ teáskanál • ketchup 3 evőkanál • ecet ½ evőkanál • worcester szósz 2 evőkanál • tartármártás 250 gramm • olivaolaj 2 evőkanál
Hozzáadjuk a sót, fűszereket, ketchupot, worchester mártást és a végén a tatármártást.
4.
A végén mindent összekeverünk, eltesszük a hűtőbe, és egy friss péksüteménnyel tálaljuk, vagy köretként a húsokhoz.
Jó étvágyat!