Szezámos csirkés saláta

Fehérjében és folsavban gazdag saláta
recept,recept fotó,csirkemell,szezámmag,szezámolaj,fejes saláta,Hússaláták,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Hússaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
100% -os narancs juice | 20 9 | milliliter kcal | |
csirkemell | 250 275 | gramm kcal | |
fejes saláta | 1 ?? | darab kcal | |
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
szezámmag | 20 115 | gramm kcal | |
szezámolaj | 2 266 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 2 13 | teáskanál kcal | |
édes mandulavelő | 30 174 | gramm kcal |
Recept

2.
csirkemell 250 gramm • szezámmag 20 gramm • só • olivaolaj 2 evőkanál
Egy tálba belehelyezzük a csíkokra vágott csirkemelleket. Sózzuk és megszórjuk szezámmaggal. Alaposan átkeverjük, hogy a szezám ráragadjon a húsra. A húscsíkokat ráhelyezzük a zsírral kikent tepsibe.

3. Dresszing
szezámolaj 2 evőkanál • 100% -os narancs juice 20 milliliter • teljes zsírtartalmú mustár 2 teáskanál
A tepsit behelyezzük a sütőbe és kb 30 percig sütjük. A dresszinget olaj, narancslé és mustár összekeverésével készítjük el.

4.
fejes saláta 1 darab
A saláta darabokat szétosztjuk a tányérokra, megszórjuk a csirkehússal és a pirított mandulával. Megcsepegtetjük az elkészített dresszinggel.

Jó étvágyat!