szakacsreceptek.hu

Szezámos csirkés saláta

Szezámos csirkés saláta

    

Fehérjében és folsavban gazdag saláta

recept,recept fotó,csirkemell,szezámmag,szezámolaj,fejes saláta,Hússaláták,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Hússaláták

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

Recept

1. 

édes mandulavelő 30 gramm

A mandulát aranyszínűre pirítjuk egy kisebb serpenyőben.

2. 

csirkemell 250 gramm  szezámmag 20 gramm    olivaolaj 2 evőkanál

Egy tálba belehelyezzük a csíkokra vágott csirkemelleket. Sózzuk és megszórjuk szezámmaggal. Alaposan átkeverjük, hogy a szezám ráragadjon a húsra. A húscsíkokat ráhelyezzük a zsírral kikent tepsibe.

3. Dresszing

szezámolaj 2 evőkanál  100% -os narancs juice 20 milliliter  teljes zsírtartalmú mustár 2 teáskanál

A tepsit behelyezzük a sütőbe és kb 30 percig sütjük. A dresszinget olaj, narancslé és mustár összekeverésével készítjük el.

Dresszing

4. 

fejes saláta 1 darab

A saláta darabokat szétosztjuk a tányérokra, megszórjuk a csirkehússal és a pirított mandulával. Megcsepegtetjük az elkészített dresszinggel.

Jó étvágyat!

Hozzávalók

100% -os narancs juice20milliliter
csirkemell250gramm
fejes saláta1darab
olivaolaj2evőkanál
szezámmag20gramm
szezámolaj2evőkanál
-
teljes zsírtartalmú mustár2teáskanál
édes mandulavelő30gramm

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés