szakacsreceptek.hu

Görög csirkés wrap

     

Finom töltött tortilla joghurtos uborkás öntettel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. A hús elkészítése

csirkemell 500 g  piros paprika, őrölt 2 TK  fekete bors, őrölt ½ TK  szárított fokhagyma 1 TK  olivaolaj 3 EK

A csirkehúst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. Egy tálba helyezzük, majd hozzáadjuk a piros őrölt paprikát, borsot, fokhagymát és az olíva olajat. Összekeverjük és azonnal tovább dolgozunk vele, vagy hagyhatjuk a húst állni néhány órát az öntetben.

2. 

kukoricagríz (polenta) 4 EK   ½ TK  szárított hagyma 2 EK  köménymag, darált ½ TK

A kukorica darát sóval összekeverjük, hozzáöntjük a szárított hagymát és a köményt.

3. 

A húst az olajjal együtt beleöntjük a száraz masszába, és jól összekeverjük.

4. 

A grill serpenyőt előmelegítjük és a húst időnkénti keverés mellett szárazon 20 percig sütjük.

5. Öntet készítése

salátauborka 400 g

Az uborkát apróra reszeljük.

Öntet készítése

6. 

Leöntjük róla a vizet és lágyan kicsavarjuk.

7. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 400 ml  kapor 2 TK   ½ TK

Az uborkához sót, joghurtot és kaprot adunk (használhatunk szárított kaprot is), majd jól összekeverjük.

8. Egyéb hozzávalók

paradicsom 3 db  jégsaláta 300 g  Feta sajt 120 g  zöld olivabogyó  fekete olivabogyó

A paradicsomokat szeletekre vágjuk, a salátát megmossuk, lecsepegtetjük és csíkokra vágjuk. A sajtot kisebb kockákra szeleteljük. Az olíva bogyókat használhatjuk egészben, illetve karikákra vágva. Használhatunk fekete olíva bogyókat is.

9. Tortilla megtöltése

tortilla 6 db

Egy nagyobb tortillát 30cm-s átmérővel megcsepegtetünk vízzel és felforrósított serpenyőben szárazon mindkét oldalról megpirítunk (felmelegítjük).

Tortilla megtöltése

10. 

A tortillára rárakjuk a saláta, olíva, sajt egy részét és hozzáadunk 2 karika paradicsomot.

11. 

A tortillát megszórjuk a megsült hús 1/6-ával és leöntjük 2-3 leveses kanál joghurtos-uborkás öntettel.

12. 

A tortilla alsó részét behatjuk befele, majd az egyik behajtjuk és a hosszabb másik oldalával betekerjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés