Görög csirkés wrap
Finom töltött tortilla joghurtos uborkás öntettel.
recept,recept fotó,csirkemell,salátauborka,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,jégsaláta,Feta sajt,Csirkehús
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 120 | gramm | |
csirkemell | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fekete olivabogyó | - | ||
jégsaláta | 300 | gramm | |
kapor | 2 | teáskanál | |
kukoricagríz (polenta) | 4 | evőkanál | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 400 | milliliter | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
paradicsom | 3 | darab | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
salátauborka | 400 | gramm | |
szárított fokhagyma | 1 | teáskanál | |
szárított hagyma | 2 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
tortilla | 6 | darab | |
zöld olivabogyó | - |
Recept
1. A hús elkészítése
csirkemell 500 gramm • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • szárított fokhagyma 1 teáskanál • olivaolaj 3 evőkanál
A csirkehúst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. Egy tálba helyezzük, majd hozzáadjuk a piros őrölt paprikát, borsot, fokhagymát és az olíva olajat. Összekeverjük és azonnal tovább dolgozunk vele, vagy hagyhatjuk a húst állni néhány órát az öntetben.
2.
kukoricagríz (polenta) 4 evőkanál • só ½ teáskanál • szárított hagyma 2 evőkanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A kukorica darát sóval összekeverjük, hozzáöntjük a szárított hagymát és a köményt.
3.
A húst az olajjal együtt beleöntjük a száraz masszába, és jól összekeverjük.
4.
A grill serpenyőt előmelegítjük és a húst időnkénti keverés mellett szárazon 20 percig sütjük.
6.
Leöntjük róla a vizet és lágyan kicsavarjuk.
7.
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 400 milliliter • kapor 2 teáskanál • só ½ teáskanál
Az uborkához sót, joghurtot és kaprot adunk (használhatunk szárított kaprot is), majd jól összekeverjük.
8. Egyéb hozzávalók
paradicsom 3 darab • jégsaláta 300 gramm • Feta sajt 120 gramm • zöld olivabogyó • fekete olivabogyó
A paradicsomokat szeletekre vágjuk, a salátát megmossuk, lecsepegtetjük és csíkokra vágjuk. A sajtot kisebb kockákra szeleteljük. Az olíva bogyókat használhatjuk egészben, illetve karikákra vágva. Használhatunk fekete olíva bogyókat is.
9. Tortilla megtöltése
tortilla 6 darab
Egy nagyobb tortillát 30cm-s átmérővel megcsepegtetünk vízzel és felforrósított serpenyőben szárazon mindkét oldalról megpirítunk (felmelegítjük).
10.
A tortillára rárakjuk a saláta, olíva, sajt egy részét és hozzáadunk 2 karika paradicsomot.
11.
A tortillát megszórjuk a megsült hús 1/6-ával és leöntjük 2-3 leveses kanál joghurtos-uborkás öntettel.
12.
A tortilla alsó részét behatjuk befele, majd az egyik behajtjuk és a hosszabb másik oldalával betekerjük.
Jó étvágyat!