Mozzarellával és bazsalikommal töltött csirkemell
Nézzék milyen egyszerűen elkészíthető ez a vizuálisan vonzó és gazdag ízvilágú étel mindenki számára elérhető alapanyagokból. Nagy sikert arathat ezzel az étellel egy romantikus vacsoránál, családi ebédnél, de akár egy gyerekzsúrnál is.
recept,recept fotó,piros paprika,bazsalikom,Mozzarella sajt,csirkemell,Csirkehús,Olasz receptek,Gluténmentes
Csirkehús
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Mozzarella sajt | 60 | gramm | |
bazsalikom | 1 | levél | |
csirkemell | 600 | gramm | |
fehér bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 2 | gerezd | |
grill fűszerkeverék | - | ||
olivaolaj | 20 | milliliter | |
piros paprika | ½ | darab | |
só | 0 |
Recept
1. A töltelék elkészítése
piros paprika ½ darab • bazsalikom 1 levél • fokhagyma 2 gerezd • Mozzarella sajt 60 gramm
A paprikát megmossuk, felvágjuk nagyon apró darabokra. A bazsalikomot megmossuk, és ezt is nagyon apróra vágjuk. A foghagymát megpucoljuk és átpréseljük. A mozzarellát lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk.
3. Töltés
csirkemell 600 gramm • olivaolaj 20 milliliter • só • grill fűszerkeverék
A csirkemelleket úgy bevágjuk be, hogy megtudjuk tölteni. A töltelékkel a csirkemelleket megtöltjük, és fogpiszkáló segítségével összefogjuk. Mindkét oldalról kb 6 percig forró olajban pirítjuk.
Jó étvágyat!