Kókuszos krémes
Recept süteményre kókuszos korpusszal, pudingos krémmel és tejszínhabbal.
recept,recept fotó,kókusz reszelék,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kristálycukor | 6 | evőkanál | |
kristálycukor | 90 | gramm | |
kókusz reszelék | 120 | gramm | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
sütőpor | 15 | gramm | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 180 | gramm | |
vaníliacukor | 30 | gramm | |
vaníliás puding -por | 37 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 550 | milliliter |
Recept
1. A kókuszos korpusz elkészítése
tojásfehérje 5 darab • kristálycukor 6 evőkanál • rétesliszt 100 gramm • kókusz reszelék 120 gramm • sütőpor 15 gramm
A tojásfehérjét felverjük, amelybe óvatosan cukrot, lisztet, kókuszt és sütőport keverünk.
2.
A tésztát kiöntjük egy kisebb sütőpapírral bélelt sütő lapra (20 x 30 cm). 170°C hőmérsékletnél sütjük úgy 15 percig.
3.
zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter
A meleg tésztára forralt tejjel csepegtetünk és így megnedvesítjük.
4. A krém elkészítése
vaníliás puding -por 37 gramm • kristálycukor 90 gramm • vaníliacukor 10 gramm • tojássárgája 5 darab • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter
Egy kis meleg tejben összekeverjük a pudingot, cukrot, és a tojássárgáját. Bele öntjük a maradék forró tejbe és megfőzzük a sűrű pudingot.
6.
A krémet egyenletesen szétkenjük a megsült piskótán.
7. A tejszínhab elkészítése
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • vaníliacukor 20 gramm
A tejszínt felverjük a vanília cukorral. Rákenjük a süteményre és megszórjuk kókusszal. Hagyjuk lehűlni, majd kockákra vágjuk.
Jó étvágyat!