szakacsreceptek.hu

Kókuszos krémes

Recept süteményre kókuszos korpusszal, pudingos krémmel és tejszínhabbal.

 

Adag: 15

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. A kókuszos korpusz elkészítése

tojásfehérje 5 db  kristálycukor 6 EK  rétesliszt 100 g  kókusz reszelék 120 g  sütőpor 15 g

A tojásfehérjét felverjük, amelybe óvatosan cukrot, lisztet, kókuszt és sütőport keverünk.

A kókuszos korpusz elkészítése

2. 

A tésztát kiöntjük egy kisebb sütőpapírral bélelt sütő lapra (20 x 30 cm). 170°C hőmérsékletnél sütjük úgy 15 percig.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 150 ml

A meleg tésztára forralt tejjel csepegtetünk és így megnedvesítjük.

4. A krém elkészítése

vaníliás puding -por 37 g  kristálycukor 90 g  vaníliacukor 10 g  tojássárgája 5 db  zsírszegény tej 1,5% 400 ml

Egy kis meleg tejben összekeverjük a pudingot, cukrot, és a tojássárgáját. Bele öntjük a maradék forró tejbe és megfőzzük a sűrű pudingot.

A krém elkészítése

5. 

vaj 180 g

A kihűlt pudingba olvasztott vajat keverünk.

6. 

A krémet egyenletesen szétkenjük a megsült piskótán.

7. A tejszínhab elkészítése

habtejszín (30-33%) 250 ml  vaníliacukor 20 g

A tejszínt felverjük a vanília cukorral. Rákenjük a süteményre és megszórjuk kókusszal. Hagyjuk lehűlni, majd kockákra vágjuk.

A tejszínhab elkészítése

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés