RECEPTEK

Kókuszos krémes

Kókuszos krémes

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Recept süteményre kókuszos korpusszal, pudingos krémmel és tejszínhabbal.

recept,recept fotó,kókusz reszelék,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

15

Adag tömege

115 g

Adag energiatartalma

327 kcal

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

habtejszín (30-33%)

250

778

milliliter

kcal

kristálycukor

6

362

evőkanál

kcal

kristálycukor

90

362

gramm

kcal

kókusz reszelék

120

832

gramm

kcal

rétesliszt

100

356

gramm

kcal

sütőpor

15

12

gramm

kcal

tojásfehérje

5

85

darab

kcal

tojássárgája

5

285

darab

kcal

vaj

180

1322

gramm

kcal

vaníliacukor

30

109

gramm

kcal

vaníliás puding -por

37

132

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

550

264

milliliter

kcal

 

Recept

1. A kókuszos korpusz elkészítése

tojásfehérje 5 darab  kristálycukor 6 evőkanál  rétesliszt 100 gramm  kókusz reszelék 120 gramm  sütőpor 15 gramm

A tojásfehérjét felverjük, amelybe óvatosan cukrot, lisztet, kókuszt és sütőport keverünk.

A tojásfehérjét felverjük, amelybe óvatosan...

2. 

A tésztát kiöntjük egy kisebb sütőpapírral bélelt sütő lapra (20 x 30 cm). 170°C hőmérsékletnél sütjük úgy 15 percig.

A tésztát kiöntjük egy kisebb sütőpapírral...

3. 

zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter

A meleg tésztára forralt tejjel csepegtetünk és így megnedvesítjük.

A meleg tésztára forralt tejjel csepegtetünk...

4. A krém elkészítése

vaníliás puding -por 37 gramm  kristálycukor 90 gramm  vaníliacukor 10 gramm  tojássárgája 5 darab  zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter

Egy kis meleg tejben összekeverjük a pudingot, cukrot, és a tojássárgáját. Bele öntjük a maradék forró tejbe és megfőzzük a sűrű pudingot.

Egy kis meleg tejben összekeverjük a pudingot,...

5. 

vaj 180 gramm

A kihűlt pudingba olvasztott vajat keverünk.

A kihűlt pudingba olvasztott vajat keverünk....

6. 

A krémet egyenletesen szétkenjük a megsült piskótán.

A krémet egyenletesen szétkenjük a megsült...

7. A tejszínhab elkészítése

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  vaníliacukor 20 gramm

A tejszínt felverjük a vanília cukorral. Rákenjük a süteményre és megszórjuk kókusszal. Hagyjuk lehűlni, majd kockákra vágjuk.

A tejszínt felverjük a vanília cukorral....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés