Havas piskóta sütemény

Lágy sütemény kókuszos piskóta tésztából, kakaós krémmel, piskótával és tejszínes krémmel díszítve.
recept,recept fotó,piskóta,kakaó,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 5 261 | evőkanál kcal | |
habtejszín (30-33%) | 400 1244 | milliliter kcal | |
kakaó | 3 92 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 6 362 | evőkanál kcal | |
kókusz reszelék | 6 624 | evőkanál kcal | |
piskóta | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 8 311 | evőkanál kcal | |
szamócás lekvár | 200 394 | gramm kcal | |
sütőpor | 15 12 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 6 528 | darab kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 25 91 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 40 142 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 600 288 | milliliter kcal |
Recept
1.
tyúk tojás 6 darab • kristálycukor 6 evőkanál • vaníliacukor 10 gramm • kókusz reszelék 6 evőkanál • finomliszt 5 evőkanál • sütőpor 15 gramm • szamócás lekvár 200 gramm
Elválasztjuk a tojássárgáját a tojásfehérjétől. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot és jól kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a kókusz reszeléket, lisztet, sütő port és a tojásfehérje habot is. A tésztát zsiradékkal megkent és liszttel meghintet sütő lapra helyezzük és 200°C hőmérsékletnél, 10 percen keresztül sütjük. A megsült piskótát megkenjük lekvárral.

2.
piskóta • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • vaníliacukor 5 gramm
A babapiskótát vanília cukros felforralt tejbe mártjuk és rá rakjuk a lekvárral megkent piskóta lapra.

3. A krém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • vaníliás puding -por 40 gramm • vaj 250 gramm • porcukor 8 evőkanál • kakaó 3 evőkanál
A hideg tej egy részét kiöntjük, a másik felét felforraljuk. A hideg tejbe belekeverjük a vanília pudingport, jól összekeverjük és a forró tejhez öntjük. Sűrű pudingot főzünk.Hűlni hagyjuk. A puha vajat jól összekeverjük a cukorral és fokozatosan hozzáadjuk a megfőtt pudingot, kakaóport, és az egészet simára keverjük. A krémet egyenletesen rákenjük a babapiskóták tetejére.

4.
habtejszín (30-33%) 400 milliliter • vaníliacukor 10 gramm
Tejszínből tejszínhabot készítünk és a sütemény tetejére kenjük. Egy villa segítségével csíkokat húzunk a tejszínben és a süteményt hűvös helyre helyezzük. Kockákra szeleteljük és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!