szakacsreceptek.hu

Nugát szelet tejszínhabbal

     

Finom nugátkrémes sütemény recept karamellás tejszínhabbal.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. A piskóta készítése

tyúk tojás 5 db  kristálycukor 7 EK  napraforgó olaj 1 EK  víz 1 EK  finomliszt 8 EK  sütőpor 8 g  kakaó 2 EK

A tojássárgáját elkülönítjük a fehérjétől. A tojássárgájához hozzáadunk cukrot, olajat, vizet, és simára keverjük. Hozzáadjuk a fehérjéből készített habot, lisztet, sütőport, és a kakaót. Az elkészített masszát sütőpapírral bélelt sütőlemezre öntjük, és 180°C kb 10 percig sütjük.

A piskóta készítése

2. Karamellás tejszínhab készítése

kristálycukor 4 EK  zsírszegény tej 1,5% 300 ml

A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk. Felöntjük tejjel és addig főzzük, ameddig nem olvad újra fel. Néhány órán át hűlni hagyjuk.

Karamellás tejszínhab készítése

3. A krém készítése

zsírszegény tej 1,5% 600 ml  vaníliás puding -por 80 g  kristálycukor 150 g  mogyorós-kakaó krém 180 g

Egy kevés hideg tejben feloldunk egy tasak vaníliás pudingot (Zlatý klas), amelyhez cukrot keverünk, és az egészet beleöntjük a maradék felforralt tejbe, melyből sűrű pudingot készítünk. A még meleg pudingba belekeverjük a mogyorókrémet (nutella) és hűlni hagyjuk.

A krém készítése

4. 

vaj 160 g

A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a puha vajat, melyből sima krémet keverünk ki.

5. 

kakaós piskóta

A megsült piskótára rákenjük a krém egyik felét, és kakaós piskótákat rakunk rá (kb 1 - 1/2 csomagot, használhatunk klasszikus fehér piskótát is).

6. 

A piskóta rétegre rákenjük a maradék krémet, és elegyenlítjük.

7. 

tejszínhab -porból 90 g  habfixáló 15 g

A jól lehűtött karamell tejbe tejszínhabport, és fixálót keverünk, és habot készítünk, amelyet egyenletesen rákenünk a süteményre.

8. 

NO TITLE

A sütemény tetejét csíkozással díszítjük és megszórjuk granulált kakaóval.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés