Nugát szelet tejszínhabbal
Finom nugátkrémes sütemény recept karamellás tejszínhabbal.
recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,zsírszegény tej 1,5%,vaníliás puding -por,mogyorós-kakaó krém,kakaó,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 8 417 | evőkanál kcal | |
habfixáló | 15 ?? | gramm kcal | |
kakaó | 2 62 | evőkanál kcal | |
kakaós ital porban | 0 ?? | kcal | |
kakaós piskóta | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 11 664 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 150 603 | gramm kcal | |
mogyorós-kakaó krém | 180 ?? | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 1 135 | evőkanál kcal | |
sütőpor | 8 6 | gramm kcal | |
tejszínhab -porból | 90 ?? | gramm kcal | |
tyúk tojás | 5 440 | darab kcal | |
vaj | 160 1175 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 80 ?? | gramm kcal | |
víz | 1 34 | evőkanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 900 432 | milliliter kcal |
Recept
1. A piskóta készítése
tyúk tojás 5 darab • kristálycukor 7 evőkanál • napraforgó olaj 1 evőkanál • víz 1 evőkanál • finomliszt 8 evőkanál • sütőpor 8 gramm • kakaó 2 evőkanál
A tojássárgáját elkülönítjük a fehérjétől. A tojássárgájához hozzáadunk cukrot, olajat, vizet, és simára keverjük. Hozzáadjuk a fehérjéből készített habot, lisztet, sütőport, és a kakaót. Az elkészített masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük, és 180°C kb 10 percig sütjük.

2. Karamellás tejszínhab készítése
kristálycukor 4 evőkanál • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter
A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk. Felöntjük tejjel és addig főzzük, ameddig nem olvad újra fel. Néhány órán át hűlni hagyjuk.

3. A krém készítése
zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter • vaníliás puding -por 80 gramm • kristálycukor 150 gramm • mogyorós-kakaó krém 180 gramm
Egy kevés hideg tejben feloldunk egy tasak vaníliás pudingot (Zlatý klas), amelyhez cukrot keverünk, és az egészet beleöntjük a maradék felforralt tejbe, melyből sűrű pudingot készítünk. A még meleg pudingba belekeverjük a mogyorókrémet (nutella) és hűlni hagyjuk.


5.
A megsült piskótára rákenjük a krém egyik felét, és kakaós piskótákat rakunk rá (kb 1 - 1/2 csomagot, használhatunk klasszikus fehér piskótát is).

6.
A piskóta rétegre rákenjük a maradék krémet, és elegyenlítjük.

7.
tejszínhab -porból 90 gramm • habfixáló 15 gramm
A jól lehűtött karamell tejbe tejszínhabport, és fixálót keverünk, és habot készítünk, amelyet egyenletesen rákenünk a süteményre.


Jó étvágyat!