RECEPTEK

Nugát szelet tejszínhabbal

Finom nugátkrémes sütemény recept karamellás tejszínhabbal.

recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,zsírszegény tej 1,5%,vaníliás puding -por,mogyorós-kakaó krém,kakaó,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt8evőkanál
habfixáló15gramm
kakaó2evőkanál
kakaós ital porban-
kakaós piskóta-
kristálycukor11evőkanál
kristálycukor150gramm
mogyorós-kakaó krém180gramm
napraforgó olaj1evőkanál
sütőpor8gramm
tejszínhab -porból90gramm
tyúk tojás5darab
vaj160gramm
vaníliás puding -por80gramm
víz1evőkanál
zsírszegény tej 1,5%900milliliter

 

Recept

1. A piskóta készítése

tyúk tojás 5 darab  kristálycukor 7 evőkanál  napraforgó olaj 1 evőkanál  víz 1 evőkanál  finomliszt 8 evőkanál  sütőpor 8 gramm  kakaó 2 evőkanál

A tojássárgáját elkülönítjük a fehérjétől. A tojássárgájához hozzáadunk cukrot, olajat, vizet, és simára keverjük. Hozzáadjuk a fehérjéből készített habot, lisztet, sütőport, és a kakaót. Az elkészített masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük, és 180°C kb 10 percig sütjük.

2. Karamellás tejszínhab készítése

kristálycukor 4 evőkanál  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter

A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk. Felöntjük tejjel és addig főzzük, ameddig nem olvad újra fel. Néhány órán át hűlni hagyjuk.

3. A krém készítése

zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter  vaníliás puding -por 80 gramm  kristálycukor 150 gramm  mogyorós-kakaó krém 180 gramm

Egy kevés hideg tejben feloldunk egy tasak vaníliás pudingot (Zlatý klas), amelyhez cukrot keverünk, és az egészet beleöntjük a maradék felforralt tejbe, melyből sűrű pudingot készítünk. A még meleg pudingba belekeverjük a mogyorókrémet (nutella) és hűlni hagyjuk.

4. 

vaj 160 gramm

A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a puha vajat, melyből sima krémet keverünk ki.

5. 

kakaós piskóta

A megsült piskótára rákenjük a krém egyik felét, és kakaós piskótákat rakunk rá (kb 1 - 1/2 csomagot, használhatunk klasszikus fehér piskótát is).

6. 

A piskóta rétegre rákenjük a maradék krémet, és elegyenlítjük.

7. 

tejszínhab -porból 90 gramm  habfixáló 15 gramm

A jól lehűtött karamell tejbe tejszínhabport, és fixálót keverünk, és habot készítünk, amelyet egyenletesen rákenünk a süteményre.

8. 

kakaós ital porban

A sütemény tetejét csíkozással díszítjük és megszórjuk instant kakaóporral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit