RECEPTEK

Nugát szelet tejszínhabbal

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Finom nugátkrémes sütemény recept karamellás tejszínhabbal.

recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,zsírszegény tej 1,5%,vaníliás puding -por,mogyorós-kakaó krém,kakaó,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

8

417

evőkanál

kcal

habfixáló

15

??

gramm

kcal

kakaó

2

62

evőkanál

kcal

kakaós ital porban

0

??

kcal

kakaós piskóta

0

??

kcal

kristálycukor

11

664

evőkanál

kcal

kristálycukor

150

603

gramm

kcal

mogyorós-kakaó krém

180

??

gramm

kcal

napraforgó olaj

1

135

evőkanál

kcal

sütőpor

8

6

gramm

kcal

tejszínhab -porból

90

??

gramm

kcal

tyúk tojás

5

440

darab

kcal

vaj

160

1175

gramm

kcal

vaníliás puding -por

80

??

gramm

kcal

víz

1

34

evőkanál

kcal

zsírszegény tej 1,5%

900

432

milliliter

kcal

 

Recept

1. A piskóta készítése

tyúk tojás 5 darab  kristálycukor 7 evőkanál  napraforgó olaj 1 evőkanál  víz 1 evőkanál  finomliszt 8 evőkanál  sütőpor 8 gramm  kakaó 2 evőkanál

A tojássárgáját elkülönítjük a fehérjétől. A tojássárgájához hozzáadunk cukrot, olajat, vizet, és simára keverjük. Hozzáadjuk a fehérjéből készített habot, lisztet, sütőport, és a kakaót. Az elkészített masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük, és 180°C kb 10 percig sütjük.

A tojássárgáját elkülönítjük a...

2. Karamellás tejszínhab készítése

kristálycukor 4 evőkanál  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter

A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk. Felöntjük tejjel és addig főzzük, ameddig nem olvad újra fel. Néhány órán át hűlni hagyjuk.

A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk....

3. A krém készítése

zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter  vaníliás puding -por 80 gramm  kristálycukor 150 gramm  mogyorós-kakaó krém 180 gramm

Egy kevés hideg tejben feloldunk egy tasak vaníliás pudingot (Zlatý klas), amelyhez cukrot keverünk, és az egészet beleöntjük a maradék felforralt tejbe, melyből sűrű pudingot készítünk. A még meleg pudingba belekeverjük a mogyorókrémet (nutella) és hűlni hagyjuk.

Egy kevés hideg tejben feloldunk egy tasak...

4. 

vaj 160 gramm

A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a puha vajat, melyből sima krémet keverünk ki.

A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a puha vajat,...

5. 

kakaós piskóta

A megsült piskótára rákenjük a krém egyik felét, és kakaós piskótákat rakunk rá (kb 1 - 1/2 csomagot, használhatunk klasszikus fehér piskótát is).

A megsült piskótára rákenjük a krém egyik...

6. 

A piskóta rétegre rákenjük a maradék krémet, és elegyenlítjük.

A piskóta rétegre rákenjük a maradék krémet,...

7. 

tejszínhab -porból 90 gramm  habfixáló 15 gramm

A jól lehűtött karamell tejbe tejszínhabport, és fixálót keverünk, és habot készítünk, amelyet egyenletesen rákenünk a süteményre.

A jól lehűtött karamell tejbe tejszínhabport,...

8. 

kakaós ital porban

A sütemény tetejét csíkozással díszítjük és megszórjuk instant kakaóporral.

A sütemény tetejét csíkozással díszítjük...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés