Túrós meggyes sütemény

Finom sütemény két fajta tönköly lisztből, teli fincsi túróval és sok sok meggyel.
recept,recept fotó,tönkölyliszt, sima,tönkölyliszt, sima,teljes kiőrlésű tönköly liszt,meggykompót,túró, sima,lágy,lágy túró,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
| kukoricakeményítő | 25 91 | gramm kcal | |
| lágy túró | 250 255 | gramm kcal | |
| meggykompót | 680 524 | gramm kcal | |
| nádcukor | 110 436 | gramm kcal | |
| szódabikarbóna | ½ 0 | teáskanál kcal | |
| teljes kiőrlésű tönköly liszt | 150 510 | gramm kcal | |
| teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 50 32 | milliliter kcal | |
| tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
| tönkölyliszt, sima | 200 180 | gramm kcal | |
| tönkölyliszt, sima | 0 ?? | kcal | |
| túró, sima,lágy | 250 298 | gramm kcal | |
| vaj | 120 881 | gramm kcal | |
| víz | 1 0 | evőkanál kcal |
Recept
1.
tönkölyliszt, sima 200 gramm • teljes kiőrlésű tönköly liszt 150 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál
Egy tálban összekeverjük a két fajta tönköly lisztet és a szódabikarbónát.

2.
nádcukor 60 gramm • vaj 120 gramm • tyúk tojás 2 darab • víz 1 evőkanál
A nádcukrot finomra őröljük ( ajánlatos egy kávé darálóval).Több cukrot őröljünk, mert szükség lesz rá még a túróhoz is és a díszítéshez is. A cukrot az előírt menyiségben hozzáadjuk a liszthez, majd hozzáadjuk a vajat is.Jól összegyúrjuk, egy kevés vizet is adhatunk hozzá.

3.
Az elkészített tésztát egy tányérra helyezzük,letakarjuk és egy fél órára állni hagyjuk szobahőmérsékleten.


5.
túró, sima,lágy 250 gramm • lágy túró 250 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter • nádcukor 50 gramm • kukoricakeményítő 25 gramm
Egy tálban a két túró fajtát egy kis tejjel összekeverjük, adunk hozzá az előre elkészített nád cukorból és egy kevés kukorica keményítőből.

6.
A tésztát két felé osztjuk. Az egyik felét lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk ( 22x32 cm) . A széleit elegyengetjük...

7.
...és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

8.
A tészta tetejére egyenletesen rá visszük a túrós tölteléket...

9.
...és a meggyet.

10.
Majd hasonlóan a tészta másik felét is kinyújtjuk és a sütemény tetejére helyezzük.

11.
Egy villával megszurkáljuk.

12.
30 percig 175°C fokon sütjük.

13.
Miután megsült letakarjuk alufóliával és teljesen hűlni hagyjuk. Az alufólia alatt a lágy sütemény a meggytől és a túrótól egy kicsit átnedvesedik. Tálalás előtt megszórjuk az őrölt nádcukorral és egy éles késsel szeletelhetjük is a sütit.

Jó étvágyat!























