RECEPTEK

Túrós meggyes sütemény

Túrós meggyes sütemény

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Finom sütemény két fajta tönköly lisztből, teli fincsi túróval és sok sok meggyel.

recept,recept fotó,tönkölyliszt, sima,tönkölyliszt, sima,teljes kiőrlésű tönköly liszt,meggykompót,túró, sima,lágy,lágy túró,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

Hozzávalók

Hozzávalók

kukoricakeményítő

25

91

gramm

kcal

lágy túró

250

255

gramm

kcal

meggykompót

680

524

gramm

kcal

nádcukor

110

436

gramm

kcal

szódabikarbóna

½

0

teáskanál

kcal

teljes kiőrlésű tönköly liszt

150

510

gramm

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

50

32

milliliter

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

tönkölyliszt, sima

200

180

gramm

kcal

tönkölyliszt, sima

0

??

kcal

túró, sima,lágy

250

298

gramm

kcal

vaj

120

881

gramm

kcal

víz

1

0

evőkanál

kcal

 

Recept

1. 

tönkölyliszt, sima 200 gramm  teljes kiőrlésű tönköly liszt 150 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál

Egy tálban összekeverjük a két fajta tönköly lisztet és a szódabikarbónát.

Egy tálban összekeverjük a két fajta tönköly...

2. 

nádcukor 60 gramm  vaj 120 gramm  tyúk tojás 2 darab  víz 1 evőkanál

A nádcukrot finomra őröljük ( ajánlatos egy kávé darálóval).Több cukrot őröljünk, mert szükség lesz rá még a túróhoz is és a díszítéshez is. A cukrot az előírt menyiségben hozzáadjuk a liszthez, majd hozzáadjuk a vajat is.Jól összegyúrjuk, egy kevés vizet is adhatunk hozzá.

A nádcukrot finomra őröljük ( ajánlatos egy...

3. 

Az elkészített tésztát egy tányérra helyezzük,letakarjuk és egy fél órára állni hagyjuk szobahőmérsékleten.

Az elkészített tésztát egy tányérra...

4. 

meggykompót 680 gramm

A meggyet leszűrjük és félbe vágjuk.

A meggyet leszűrjük és félbe vágjuk....

5. 

túró, sima,lágy 250 gramm  lágy túró 250 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter  nádcukor 50 gramm  kukoricakeményítő 25 gramm

Egy tálban a két túró fajtát egy kis tejjel összekeverjük, adunk hozzá az előre elkészített nád cukorból és egy kevés kukorica keményítőből.

Egy tálban a két túró fajtát egy kis tejjel...

6. 

tönkölyliszt, sima

A tésztát két felé osztjuk. Az egyik felét lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk ( 22x32 cm) . A széleit elegyengetjük...

A tésztát két felé osztjuk. Az egyik felét...

7. 

...és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

...és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra...

8. 

A tészta tetejére egyenletesen rá visszük a túrós tölteléket...

A tészta tetejére egyenletesen rá visszük a...

9. 

...és a meggyet.

...és a meggyet....

10. 

Majd hasonlóan a tészta másik felét is kinyújtjuk és a sütemény tetejére helyezzük.

Majd hasonlóan a tészta másik felét is...

11. 

Egy villával megszurkáljuk.

Egy villával megszurkáljuk....

12. 

30 percig 175°C fokon sütjük.

30 percig 175°C fokon sütjük....

13. 

nádcukor

Miután megsült letakarjuk alufóliával és teljesen hűlni hagyjuk. Az alufólia alatt a lágy sütemény a meggytől és a túrótól egy kicsit átnedvesedik. Tálalás előtt megszórjuk az őrölt nádcukorral és egy éles késsel szeletelhetjük is a sütit.

Miután megsült letakarjuk alufóliával és...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés