szakacsreceptek.hu

Túrós meggyes sütemény

    

Finom sütemény két fajta tönköly lisztből, teli fincsi túróval és sok sok meggyel.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

tönkölyliszt, sima 200 gramm  teljes kiőrlésű tönköly liszt 150 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál

Egy tálban összekeverjük a két fajta tönköly lisztet és a szódabikarbónát.

2. 

nádcukor 60 gramm  vaj 120 gramm  tyúk tojás 2 darab  víz 1 evőkanál

A nádcukrot finomra őröljük ( ajánlatos egy kávé darálóval).Több cukrot őröljünk, mert szükség lesz rá még a túróhoz is és a díszítéshez is. A cukrot az előírt menyiségben hozzáadjuk a liszthez, majd hozzáadjuk a vajat is.Jól összegyúrjuk, egy kevés vizet is adhatunk hozzá.

3. 

Az elkészített tésztát egy tányérra helyezzük,letakarjuk és egy fél órára állni hagyjuk szobahőmérsékleten.

4. 

meggykompót 680 gramm

A meggyet leszűrjük és félbe vágjuk.

5. 

túró, sima,lágy 250 gramm  lágy túró 250 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter  nádcukor 50 gramm  kukoricakeményítő 25 gramm

Egy tálban a két túró fajtát egy kis tejjel összekeverjük, adunk hozzá az előre elkészített nád cukorból és egy kevés kukorica keményítőből.

6. 

tönkölyliszt, sima

A tésztát két felé osztjuk. Az egyik felét lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk ( 22x32 cm) . A széleit elegyengetjük...

7. 

...és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

8. 

A tészta tetejére egyenletesen rá visszük a túrós tölteléket...

9. 

...és a meggyet.

10. 

Majd hasonlóan a tészta másik felét is kinyújtjuk és a sütemény tetejére helyezzük.

11. 

Egy villával megszurkáljuk.

12. 

30 percig 175°C fokon sütjük.

13. 

nádcukor

Miután megsült letakarjuk alufóliával és teljesen hűlni hagyjuk. Az alufólia alatt a lágy sütemény a meggytől és a túrótól egy kicsit átnedvesedik. Tálalás előtt megszórjuk az őrölt nádcukorral és egy éles késsel szeletelhetjük is a sütit.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés