Túrós meggyes sütemény
![Túrós meggyes sütemény](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001876/img_hu_4x3/turos-meggyes-sutemeny_00180.jpg)
Finom sütemény két fajta tönköly lisztből, teli fincsi túróval és sok sok meggyel.
recept,recept fotó,tönkölyliszt, sima,tönkölyliszt, sima,teljes kiőrlésű tönköly liszt,meggykompót,túró, sima,lágy,lágy túró,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
kukoricakeményítő | 25 | gramm | |
lágy túró | 250 | gramm | |
meggykompót | 680 | gramm | |
nádcukor | 110 | gramm | |
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 150 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 50 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
tönkölyliszt, sima | 200 | gramm | |
tönkölyliszt, sima | - | ||
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 120 | gramm | |
víz | 1 | evőkanál |
Recept
1.
tönkölyliszt, sima 200 gramm • teljes kiőrlésű tönköly liszt 150 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál
Egy tálban összekeverjük a két fajta tönköly lisztet és a szódabikarbónát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001876/small/IMG_1505.jpg)
2.
nádcukor 60 gramm • vaj 120 gramm • tyúk tojás 2 darab • víz 1 evőkanál
A nádcukrot finomra őröljük ( ajánlatos egy kávé darálóval).Több cukrot őröljünk, mert szükség lesz rá még a túróhoz is és a díszítéshez is. A cukrot az előírt menyiségben hozzáadjuk a liszthez, majd hozzáadjuk a vajat is.Jól összegyúrjuk, egy kevés vizet is adhatunk hozzá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001876/small/IMG_1511.jpg)
3.
Az elkészített tésztát egy tányérra helyezzük,letakarjuk és egy fél órára állni hagyjuk szobahőmérsékleten.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001876/small/IMG_1512.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001876/small/IMG_1516.jpg)
5.
túró, sima,lágy 250 gramm • lágy túró 250 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter • nádcukor 50 gramm • kukoricakeményítő 25 gramm
Egy tálban a két túró fajtát egy kis tejjel összekeverjük, adunk hozzá az előre elkészített nád cukorból és egy kevés kukorica keményítőből.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001876/small/IMG_1514.jpg)
6.
A tésztát két felé osztjuk. Az egyik felét lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk ( 22x32 cm) . A széleit elegyengetjük...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001876/small/IMG_1522.jpg)
7.
...és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001876/small/IMG_1524.jpg)
8.
A tészta tetejére egyenletesen rá visszük a túrós tölteléket...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001876/small/IMG_1527.jpg)
9.
...és a meggyet.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001876/small/IMG_1532.jpg)
10.
Majd hasonlóan a tészta másik felét is kinyújtjuk és a sütemény tetejére helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001876/small/IMG_1536.jpg)
11.
Egy villával megszurkáljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001876/small/IMG_1537.jpg)
12.
30 percig 175°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001876/small/IMG_1539.jpg)
13.
Miután megsült letakarjuk alufóliával és teljesen hűlni hagyjuk. Az alufólia alatt a lágy sütemény a meggytől és a túrótól egy kicsit átnedvesedik. Tálalás előtt megszórjuk az őrölt nádcukorral és egy éles késsel szeletelhetjük is a sütit.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001876/small/IMG_1561.jpg)
Jó étvágyat!