Túrós meggyes sütemény

Finom sütemény két fajta tönköly lisztből, teli fincsi túróval és sok sok meggyel.
recept,recept fotó,tönkölyliszt, sima,tönkölyliszt, sima,teljes kiőrlésű tönköly liszt,meggykompót,túró, sima,lágy,lágy túró,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
kukoricakeményítő | 25 91 | gramm kcal | |
lágy túró | 250 255 | gramm kcal | |
meggykompót | 680 524 | gramm kcal | |
nádcukor | 110 436 | gramm kcal | |
szódabikarbóna | ½ 0 | teáskanál kcal | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 150 510 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 50 32 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
tönkölyliszt, sima | 200 180 | gramm kcal | |
tönkölyliszt, sima | 0 ?? | kcal | |
túró, sima,lágy | 250 298 | gramm kcal | |
vaj | 120 881 | gramm kcal | |
víz | 1 0 | evőkanál kcal |
Recept
1.
tönkölyliszt, sima 200 gramm • teljes kiőrlésű tönköly liszt 150 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál
Egy tálban összekeverjük a két fajta tönköly lisztet és a szódabikarbónát.

2.
nádcukor 60 gramm • vaj 120 gramm • tyúk tojás 2 darab • víz 1 evőkanál
A nádcukrot finomra őröljük ( ajánlatos egy kávé darálóval).Több cukrot őröljünk, mert szükség lesz rá még a túróhoz is és a díszítéshez is. A cukrot az előírt menyiségben hozzáadjuk a liszthez, majd hozzáadjuk a vajat is.Jól összegyúrjuk, egy kevés vizet is adhatunk hozzá.

3.
Az elkészített tésztát egy tányérra helyezzük,letakarjuk és egy fél órára állni hagyjuk szobahőmérsékleten.


5.
túró, sima,lágy 250 gramm • lágy túró 250 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter • nádcukor 50 gramm • kukoricakeményítő 25 gramm
Egy tálban a két túró fajtát egy kis tejjel összekeverjük, adunk hozzá az előre elkészített nád cukorból és egy kevés kukorica keményítőből.

6.
A tésztát két felé osztjuk. Az egyik felét lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk ( 22x32 cm) . A széleit elegyengetjük...

7.
...és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

8.
A tészta tetejére egyenletesen rá visszük a túrós tölteléket...

9.
...és a meggyet.

10.
Majd hasonlóan a tészta másik felét is kinyújtjuk és a sütemény tetejére helyezzük.

11.
Egy villával megszurkáljuk.

12.
30 percig 175°C fokon sütjük.

13.
Miután megsült letakarjuk alufóliával és teljesen hűlni hagyjuk. Az alufólia alatt a lágy sütemény a meggytől és a túrótól egy kicsit átnedvesedik. Tálalás előtt megszórjuk az őrölt nádcukorral és egy éles késsel szeletelhetjük is a sütit.

Jó étvágyat!