RECEPTEK

Túrós meggyes sütemény

Túrós meggyes sütemény

Finom sütemény két fajta tönköly lisztből, teli fincsi túróval és sok sok meggyel.

recept,recept fotó,tönkölyliszt, sima,tönkölyliszt, sima,teljes kiőrlésű tönköly liszt,meggykompót,túró, sima,lágy,lágy túró,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kukoricakeményítő25gramm
lágy túró250gramm
meggykompót680gramm
nádcukor110gramm
szódabikarbóna½teáskanál
teljes kiőrlésű tönköly liszt150gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%50milliliter
tyúk tojás2darab
tönkölyliszt, sima200gramm
tönkölyliszt, sima-
túró, sima,lágy250gramm
vaj120gramm
víz1evőkanál

 

Recept

1. 

tönkölyliszt, sima 200 gramm  teljes kiőrlésű tönköly liszt 150 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál

Egy tálban összekeverjük a két fajta tönköly lisztet és a szódabikarbónát.

2. 

nádcukor 60 gramm  vaj 120 gramm  tyúk tojás 2 darab  víz 1 evőkanál

A nádcukrot finomra őröljük ( ajánlatos egy kávé darálóval).Több cukrot őröljünk, mert szükség lesz rá még a túróhoz is és a díszítéshez is. A cukrot az előírt menyiségben hozzáadjuk a liszthez, majd hozzáadjuk a vajat is.Jól összegyúrjuk, egy kevés vizet is adhatunk hozzá.

3. 

Az elkészített tésztát egy tányérra helyezzük,letakarjuk és egy fél órára állni hagyjuk szobahőmérsékleten.

4. 

meggykompót 680 gramm

A meggyet leszűrjük és félbe vágjuk.

5. 

túró, sima,lágy 250 gramm  lágy túró 250 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter  nádcukor 50 gramm  kukoricakeményítő 25 gramm

Egy tálban a két túró fajtát egy kis tejjel összekeverjük, adunk hozzá az előre elkészített nád cukorból és egy kevés kukorica keményítőből.

6. 

tönkölyliszt, sima

A tésztát két felé osztjuk. Az egyik felét lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk ( 22x32 cm) . A széleit elegyengetjük...

7. 

...és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

8. 

A tészta tetejére egyenletesen rá visszük a túrós tölteléket...

9. 

...és a meggyet.

10. 

Majd hasonlóan a tészta másik felét is kinyújtjuk és a sütemény tetejére helyezzük.

11. 

Egy villával megszurkáljuk.

12. 

30 percig 175°C fokon sütjük.

13. 

nádcukor

Miután megsült letakarjuk alufóliával és teljesen hűlni hagyjuk. Az alufólia alatt a lágy sütemény a meggytől és a túrótól egy kicsit átnedvesedik. Tálalás előtt megszórjuk az őrölt nádcukorral és egy éles késsel szeletelhetjük is a sütit.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit