RECEPTEK

Tönkölylisztből készült tejfölös kalács

Tönkölylisztből készült tejfölös kalács

Tönkölylisztből készült tejfölös kelt kalács.

recept,recept fotó,teljes kiőrlésű tönköly liszt,teljes kiőrlésű tönköly liszt,szárított (instant) élesztő,tejföl 30%-os,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt-
kristálycukor½teáskanál
köménymag, őrölt-
sertészsír-
szárított (instant) élesztő6gramm
½teáskanál
-
tejföl 30%-os400gramm
teljes kiőrlésű tönköly liszt400gramm
teljes kiőrlésű tönköly liszt-
vaj100gramm
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. 

teljes kiőrlésű tönköly liszt 400 gramm  vaj 100 gramm  kristálycukor ½ teáskanál   ½ teáskanál  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  szárított (instant) élesztő 6 gramm

A tönkölylisztet egy tálba átszitáljuk. Hozzáadjuk a olvasztott hideg vajat, cukrot,sót, langyos tejet és az élesztőt.

2. 

A tésztát alaposan kidolgozzuk és egy órán keresztül letakarva meleg helyen pihentetjük.

3. 

finomliszt  sertészsír  teljes kiőrlésű tönköly liszt

A jól megkelt tésztát egy lisztel meghintet gyúrólapon kinyújtjuk. Át helyezzük a zsiradékkal kikent és lisztel meghintet sütőlapra (42x32cm).

4. 

tejföl 30%-os 400 gramm    köménymag, őrölt

A tészta tetejét megkenjük vastagon tejföllel. Ízlés szerint megsózhatjuk vagy megszórhatjuk köménnyel. A kalácsot előmelegített sütőben sütjük kb 15 percig 200°C.

5. 

Ha kihűlt a kalácsunk felszeleteljük és már kerülhet az asztalra is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit