szakacsreceptek.hu

Szilvás kalács túrós tönkölybúzatésztából

    

Finom túrós kelt tésztából készült szilvás tésztalepény.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter  finomliszt 1 teáskanál  kristálycukor 1 teáskanál  friss élesztő 20 gramm

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2. 

vaj 60 gramm

A vajat felolvasztjuk és hűlni hagyjuk.

3. 

rétesliszt 200 gramm  teljes kiőrlésű tönköly liszt 100 gramm  túró, lágy 125 gramm   1 csipet  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter  tyúk tojás 1 darab

Egy tálba beleszórjuk mindkét lisztet, hozzáadjuk a túrót, tojást, egy kevés sót, tejet és a kovászt.

4. 

A tésztát kigyúrjuk és kelni hagyjuk.

5. 

A sütőlapot sütőpapírral kibéleljük. A papírt kihúzzuk és a tésztát rajta kinyújtjuk és vissza helyezzük a papírral együtt a lapra.

6. 

szilva   fahéj, őrölt

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. A szilva felét, egymás mellé rakjuk a tésztára, minél sűrűbben. Megszórjuk fahéjjal...

7. 

kristálycukor

...és cukorral.

8. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés