szakacsreceptek.hu

Szilvás sütemény

    

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:    

 

 
 
citromlé2evőkanál
dió30gramm
finomliszt300gramm
nádcukor2evőkanál
porcukor160gramm
pudingpor- különböző ízesítésekben2evőkanál
szilva 600gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%2evőkanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája3darab
túró, sima,lágy250gramm
vaj130gramm

1. 

finomliszt 300 gramm  vaj 130 gramm  tojássárgája 2 darab  porcukor 80 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 evőkanál

A liszthez hozzáadjuk a felszeletelt puha vajat, tojássárgáját, cukrot és tejet. Kidolgozzuk a tésztát. 30 percig hűvös helyen pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

2. 

A tésztát sütőpapírra helyezzük, majd az ujjaink segítségével az előkészített forma (24 cm átmérő) méretére nyújtjuk. 15 percig sütjük.

3. 

túró, sima,lágy 250 gramm  porcukor 80 gramm  pudingpor- különböző ízesítésekben 2 evőkanál  citromlé 2 evőkanál  tojássárgája 1 darab

Összekeverjük a túrót cukorral, pudingporral, majd hozzáadjuk egy citrom levét és egy tojássárgáját. Az egészet alaposa összekeverjük.

4. 

szilva  600 gramm

A megsült tésztát kivesszük, a tölteléket rákenjük a tésztára és a tetejére rárakjuk a félbevágott mag nélküli szilvát. Újra visszatesszük sütni további 20 percre.

5. 

tojásfehérje 4 darab  nádcukor 2 evőkanál  dió 30 gramm

A fehérjéből és cukorból habot készítünk. Amikor a sütemény megsült, kivesszük és megkenjük a fehérje krémmel, megszórjuk felaprított dióval és visszatesszük sütni további 10 percre.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés