szakacsreceptek.hu

Szilvás sütemény

     

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:    

 

 
 
Citromlé2evőkanál
Dió30gramm
Finomliszt300gramm
Nádcukor2evőkanál
Porcukor160gramm
Pudingpor- különböző ízesítésekben2evőkanál
Szilva 600gramm
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%2evőkanál
Tojásfehérje4darab
Tojássárgája3darab
Túró, sima,lágy250gramm
Vaj130gramm

1. 

finomliszt 300 g  vaj 130 g  tojássárgája 2 db  porcukor 80 g  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 EK

A liszthez hozzáadjuk a felszeletelt puha vajat, tojássárgáját, cukrot és tejet. Kidolgozzuk a tésztát. 30 percig hűvös helyen pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

2. 

A tésztát sütőpapírra helyezzük, majd az ujjaink segítségével az előkészített forma (24 cm átmérő) méretére nyújtjuk. 15 percig sütjük.

3. 

túró, sima,lágy 250 g  porcukor 80 g  pudingpor- különböző ízesítésekben 2 EK  citromlé 2 EK  tojássárgája 1 db

Összekeverjük a túrót cukorral, pudingporral, majd hozzáadjuk egy citrom levét és egy tojássárgáját. Az egészet alaposa összekeverjük.

4. 

szilva  600 g

A megsült tésztát kivesszük, a tölteléket rákenjük a tésztára és a tetejére rárakjuk a félbevágott mag nélküli szilvát. Újra visszatesszük sütni további 20 percre.

5. 

tojásfehérje 4 db  nádcukor 2 EK  dió 30 g

A fehérjéből és cukorból habot készítünk. Amikor a sütemény megsült, kivesszük és megkenjük a fehérje krémmel, megszórjuk felaprított dióval és visszatesszük sütni további 10 percre.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés