Mákos szilvás sütemény

Nagyon finom sütike kávé vagy tea mellé.
recept,recept fotó,Morzsa,őrölt mák,szilva ,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
Morzsa recept | 0 ?? | kcal | |
darás liszt | 80 280 | gramm kcal | |
finomliszt | 120 417 | gramm kcal | |
porcukor | 120 466 | gramm kcal | |
rétesliszt | 100 356 | gramm kcal | |
szilva | 650 443 | gramm kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaj | 140 1028 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal | |
őrölt mák | 100 541 | gramm kcal |
Recept
1.
Morzsa recept • vaj 40 gramm • porcukor 40 gramm • darás liszt 80 gramm
A vajat, cukrot és a lisztet jól összedolgozzuk és így elkészül a morzsa a süti tetejére. Hűtőbe helyezzük.

2.
őrölt mák 100 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter
A mákot tejben megfőzzük és hűlni hagyjuk.



6.
Belekeverjük a mákot.


8.
finomliszt 120 gramm • rétesliszt 100 gramm • sütőpor 1 teáskanál
A mákos tésztához hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet...

9.
...majd óvatosan belekeverjük adagonként a kemény fehérje habot.

10.
A tésztát egyenletesen elosztjuk egy (38 x36 cm) sütőlapra amelyet sütőpapírral béleltünk ki.

11.
Rárakjuk a szilvákat és megszórjuk az elkészített morzsával.

12.
40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!