Túrós-szilvás kalács

Kitűnő és nagyon szaftos kalács teli túróval.
recept,recept fotó,szilva ,túró, sima,lágy,dió, darált,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
| dió, darált | 50 337 | gramm kcal | |
| fahéj, őrölt | 2 25 | teáskanál kcal | |
| finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
| finomliszt | 0 ?? | kcal | |
| friss élesztő | 15 16 | gramm kcal | |
| kristálycukor | ½ 11 | teáskanál kcal | |
| kristálycukor | 75 302 | gramm kcal | |
| mazsola | 0 ?? | kcal | |
| olivaolaj | 20 176 | milliliter kcal | |
| rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
| szilva | 0 ?? | kcal | |
| só | 0 ?? | kcal | |
| tejföl 30%-os | 70 196 | gramm kcal | |
| tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
| túró, sima,lágy | 750 893 | gramm kcal | |
| vaj | 0 ?? | kcal | |
| zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • friss élesztő 15 gramm • kristálycukor ½ teáskanál
Langyos tejben élesztőt és cukrot engedünk fel, és kovászt készítünk.

2.
finomliszt 200 gramm • kristálycukor 15 gramm • só • tyúk tojás 2 darab • tejföl 30%-os 70 gramm
Egy tálba lisztet, cukrot, egy csipetnyi sót, tojást és tejfölt teszünk.

3.
olivaolaj 20 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter
Hozzáadunk olajat, tejet és az elkészített kovászt.

4.
Tésztát készítünk, majd letakarva meleg helyen hagyjuk megkelni.



7.
szilva • mazsola • fahéj, őrölt 2 teáskanál
Belehelyezzük a tésztát, majd a széleit jól kihúzogatjuk. Rárakjuk a félbevágott szilvákat (frisset, vagy befőttből, esetleg fagyasztottat - ha ilyet használunk, akkor előtte ki kell olvasztani), majd megszórjuk mazsolával amit előtte megmostunk. A szilva mennyiségét tetszés szerint válasszuk ki, majd a tetejére őrölt fahéjat szórunk.

8.
túró, sima,lágy 750 gramm • kristálycukor 60 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • tyúk tojás 2 darab
A túrót a cukrot, tejet, és a tojásokat jól kikeverjük.

9.
Egyenletesen rátesszük a szilvákra...

10.
...majd szétkenjük.


12.
Előmelegített sütőben 180°C-on sütjük, amíg a szélei szépen meg nem sülnek.

13.
A kihűlt kalácsot téglalap formákra szeleteljük. Az elkészített kalács nagyon puha, finom és szaftos.

Jó étvágyat!























