szakacsreceptek.hu

Túrós-szilvás kalács

Kitűnő és nagyon szaftos kalács teli túróval.

 

Adag: 18

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

zsírszegény tej 1,5% 50 ml  friss élesztő 15 g  kristálycukor ½ TK

Langyos tejben élesztőt és cukrot engedünk fel, és kovászt készítünk.

2. 

finomliszt 200 g  kristálycukor 15 g    tyúk tojás 2 db  tejföl 30%-os 70 g

Egy tálba lisztet, cukrot, egy csipetnyi sót, tojást és tejfölt teszünk.

3. 

olivaolaj 20 ml  zsírszegény tej 1,5% 50 ml

Hozzáadunk olajat, tejet és az elkészített kovászt.

4. 

Tésztát készítünk, majd letakarva meleg helyen hagyjuk megkelni.

5. 

finomliszt

Liszttel meghintett gyúródeszkán a tésztát kinyújtjuk.

6. 

vaj  rétesliszt

Egy 42x32 cm-s tepsit kivajazunk, és meghintünk lisztel.

7. 

szilva   mazsola  fahéj, őrölt 2 TK

Belehelyezzük a tésztát, majd a széleit jól kihúzogatjuk. Rárakjuk a félbevágott szilvákat (frisset, vagy befőttből, esetleg fagyasztottat - ha ilyet használunk, akkor előtte ki kell olvasztani), majd megszórjuk mazsolával amit előtte megmostunk. A szilva mennyiségét tetszés szerint válasszuk ki, majd a tetejére őrölt fahéjat szórunk.

8. 

túró, sima,lágy 750 g  kristálycukor 60 g  zsírszegény tej 1,5% 100 ml  tyúk tojás 2 db

A túrót a cukrot, tejet, és a tojásokat jól kikeverjük.

9. 

Egyenletesen rátesszük a szilvákra...

10. 

...majd szétkenjük.

11. 

dió, darált 50 g

A túró tetejére még őrölt diót szórhatunk.

12. 

Előmelegített sütőben 180°C-on sütjük, amíg a szélei szépen meg nem sülnek.

13. 

A kihűlt kalácsot téglalap formákra szeleteljük. Az elkészített kalács nagyon puha, finom és szaftos.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés