RECEPTEK

Túrós-szilvás kalács

Túrós-szilvás kalács

Kitűnő és nagyon szaftos kalács teli túróval.

recept,recept fotó,szilva ,túró, sima,lágy,dió, darált,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió, darált50gramm
fahéj, őrölt2teáskanál
finomliszt200gramm
finomliszt-
friss élesztő15gramm
kristálycukor½teáskanál
kristálycukor75gramm
mazsola-
olivaolaj20milliliter
rétesliszt-
szilva -
-
tejföl 30%-os70gramm
tyúk tojás4darab
túró, sima,lágy750gramm
vaj-
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  friss élesztő 15 gramm  kristálycukor ½ teáskanál

Langyos tejben élesztőt és cukrot engedünk fel, és kovászt készítünk.

2. 

finomliszt 200 gramm  kristálycukor 15 gramm    tyúk tojás 2 darab  tejföl 30%-os 70 gramm

Egy tálba lisztet, cukrot, egy csipetnyi sót, tojást és tejfölt teszünk.

3. 

olivaolaj 20 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter

Hozzáadunk olajat, tejet és az elkészített kovászt.

4. 

Tésztát készítünk, majd letakarva meleg helyen hagyjuk megkelni.

5. 

finomliszt

Liszttel meghintett gyúródeszkán a tésztát kinyújtjuk.

6. 

vaj  rétesliszt

Egy 42x32 cm-s tepsit kivajazunk, és meghintünk lisztel.

7. 

szilva   mazsola  fahéj, őrölt 2 teáskanál

Belehelyezzük a tésztát, majd a széleit jól kihúzogatjuk. Rárakjuk a félbevágott szilvákat (frisset, vagy befőttből, esetleg fagyasztottat - ha ilyet használunk, akkor előtte ki kell olvasztani), majd megszórjuk mazsolával amit előtte megmostunk. A szilva mennyiségét tetszés szerint válasszuk ki, majd a tetejére őrölt fahéjat szórunk.

8. 

túró, sima,lágy 750 gramm  kristálycukor 60 gramm  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  tyúk tojás 2 darab

A túrót a cukrot, tejet, és a tojásokat jól kikeverjük.

9. 

Egyenletesen rátesszük a szilvákra...

10. 

...majd szétkenjük.

11. 

dió, darált 50 gramm

A túró tetejére még őrölt diót szórhatunk.

12. 

Előmelegített sütőben 180°C-on sütjük, amíg a szélei szépen meg nem sülnek.

13. 

A kihűlt kalácsot téglalap formákra szeleteljük. Az elkészített kalács nagyon puha, finom és szaftos.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit