szakacsreceptek.hu

Knédli tojással

    

Nem tudjuk mihez kezdjünk a vasárnapi ebédről megmaradt knédlivel?
Hát természetesen tojásos knédlit! :)

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
hagyma250gramm
knédli500gramm
sertészsír30gramm
tyúk tojás8darab

1. 

hagyma 250 gramm  sertészsír 30 gramm

A hagymát apróra vagdaljuk. Egy serpenyőben zsírt olvasztunk, és a hagymát aranysárgára pirítjuk.

2. 

knédli 500 gramm

A knédlit minél kisebb kockákra szeleteljük.

3. 

Hozzáadjuk a hagymához, és 10 percig állandó keverés mellett pirítjuk. A knédli kockák szélei szép barnára pirulnak. Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg.

4. 

tyúk tojás 8 darab

Teljesen a vége előtt beleöntjük a felvert tojásokat. Nem sózzuk - a knédli elegendő sót tartalmaz.

5. 

Ezután újra alaposan megkeverjük, hogy a knédlik jól összekeveredjenek a tojásmasszával.

6. 

Kisebb gyerekek is fogyaszthatják reggelire vagy vacsorára. A felnőtteknek csalamádét vagy savanyú uborkát tálalunk mellé.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés