Knédli tojással

Nem tudjuk mihez kezdjünk a vasárnapi ebédről megmaradt knédlivel?
Hát természetesen tojásos knédlit! :)
recept,recept fotó,knédli,Húsnélküli ételek,Receptek babáknak
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
305 g
Adag energiatartalma
521 kcal
Az elkészítés ideje
20 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 250 110 | gramm kcal | |
knédli | 500 1000 | gramm kcal | |
sertészsír | 30 269 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 8 704 | darab kcal |
Recept
1.
hagyma 250 gramm • sertészsír 30 gramm
A hagymát apróra vagdaljuk. Egy serpenyőben zsírt olvasztunk, és a hagymát aranysárgára pirítjuk.


3.
Hozzáadjuk a hagymához, és 10 percig állandó keverés mellett pirítjuk. A knédli kockák szélei szép barnára pirulnak. Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg.

4.
tyúk tojás 8 darab
Teljesen a vége előtt beleöntjük a felvert tojásokat. Nem sózzuk - a knédli elegendő sót tartalmaz.

5.
Ezután újra alaposan megkeverjük, hogy a knédlik jól összekeveredjenek a tojásmasszával.

6.
Kisebb gyerekek is fogyaszthatják reggelire vagy vacsorára. A felnőtteknek csalamádét vagy savanyú uborkát tálalunk mellé.

Jó étvágyat!