szakacsreceptek.hu

Tofu paradicsom mártásban

Tofu paradicsom mártásban

    

Egy bevált recept a lágy tofu elkészítésére kiváló édes-savanyú paradicsomos mártásban

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

tofu, fehér 720 gramm

A tofu sajtot kockákra szeleteljük és mindkét oldaláról egy picit megpirítjuk.

2. 

napraforgó olaj 3 evőkanál  hagyma 1 darab  fokhagyma 2 gerezd

Az olajon megpirítjuk a hagymát és fokhagymát.

3. 

paradicsom 2 darab   ½ teáskanál  fehér bors, őrölt ¼ teáskanál  nemes babérlevél 2 darab

Hozzáadjuk a paradicsomot, sót és borsot.

4. 

gomba 150 gramm

Hozzáadjuk a negyedekre vágott sampinyon gombát, egy kis vizet és rövid ideig pároljuk.

5. 

paradicsomszósz 250 milliliter  ecet 1 evőkanál  kristálycukor 1 evőkanál

Hozzáadjuk a paradicsom pürét, ecetet és a cukrot.

6. 

finomliszt 1.5 evőkanál  víz 2 deciliter

Egy tálban előkészítjük a lisztet, amelyhez vizet adagolunk, és fokozatosan keverjük össze, majd állandó keverés mellett lassacskán hozzáadjuk a lábasba.

7. 

Közepes lángon körülbelül 20 percig főzzük, amíg a mártás nem kezd kicsit sűrűsödni.

Jó étvágyat!

ecet1evőkanál
fehér bors, őrölt¼teáskanál
finomliszt1.5evőkanál
fokhagyma2gerezd
gomba150gramm
hagyma1darab
kristálycukor1evőkanál
napraforgó olaj3evőkanál
nemes babérlevél2darab
paradicsom2darab
paradicsomszósz250milliliter
½teáskanál
tofu, fehér720gramm
víz2deciliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés