Tofu paradicsom mártásban

Egy bevált recept a lágy tofu elkészítésére kiváló édes-savanyú paradicsomos mártásban
recept,recept fotó,tofu, fehér,paradicsomszósz,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 1 7 | evőkanál kcal | |
fehér bors, őrölt | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 1.5 79 | evőkanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
gomba | 150 24 | gramm kcal | |
hagyma | 1 ?? | darab kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
nemes babérlevél | 2 ?? | darab kcal | |
paradicsom | 2 ?? | darab kcal | |
paradicsomszósz | 250 170 | milliliter kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tofu, fehér | 720 605 | gramm kcal | |
víz | 2 0 | deciliter kcal |
Recept
1.
tofu, fehér 720 gramm
A tofu sajtot kockákra szeleteljük és mindkét oldaláról egy picit megpirítjuk.

2.
napraforgó olaj 3 evőkanál • hagyma 1 darab • fokhagyma 2 gerezd
Az olajon megpirítjuk a hagymát és fokhagymát.

3.
paradicsom 2 darab • só ½ teáskanál • fehér bors, őrölt ¼ teáskanál • nemes babérlevél 2 darab
Hozzáadjuk a paradicsomot, sót és borsot.

4.
gomba 150 gramm
Hozzáadjuk a negyedekre vágott sampinyon gombát, egy kis vizet és rövid ideig pároljuk.

5.
paradicsomszósz 250 milliliter • ecet 1 evőkanál • kristálycukor 1 evőkanál
Hozzáadjuk a paradicsom pürét, ecetet és a cukrot.

6.
finomliszt 1.5 evőkanál • víz 2 deciliter
Egy tálban előkészítjük a lisztet, amelyhez vizet adagolunk, és fokozatosan keverjük össze, majd állandó keverés mellett lassacskán hozzáadjuk a lábasba.

7.
Közepes lángon körülbelül 20 percig főzzük, amíg a mártás nem kezd kicsit sűrűsödni.

Jó étvágyat!