Tofu babbal

Egy finom recept tofu sajtra, babbal, paradicsom mártással és indiai fűszerrel. Rizzsel, friss zöldséggel tálaljuk.
recept,recept fotó,tofu, fehér,fehérbab paradicsomszószban,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
3
Adag tömege
361 g
Adag energiatartalma
399 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
Garam masala fűszer | 1 18 | teáskanál kcal | |
citromlé | 1 4 | evőkanál kcal | |
ecet | 1 7 | evőkanál kcal | |
fehérbab paradicsomszószban | 400 400 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
kókusz olaj | 2 267 | evőkanál kcal | |
piros paprika | 100 29 | gramm kcal | |
római kömény, őrölt - jeera | 1 19 | teáskanál kcal | |
szójamártás | 2 42 | evőkanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tofu, fehér | 360 303 | gramm kcal |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • kókusz olaj 2 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.


3.
római kömény, őrölt - jeera 1 teáskanál • Garam masala fűszer 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Megszórjuk a fűszerrel, megkeverjük és tovább sütjük.


5.
szójamártás 2 evőkanál • citromlé 1 evőkanál
Hozzáadjuk a szójaszószt és a citromlét. Jól összekeverjük és addig sütjük amíg a fölösleges víz elpárolog.

6.
fehérbab paradicsomszószban 400 gramm • ecet 1 evőkanál • kristálycukor 1 evőkanál • só ½ teáskanál
Hozzáadjuk a paradicsomos babot. Ízesíthetjük cukorral, ecettel és sóval.

7.
Főzzük és addig kevergetjük amíg a mártás el nem fő és amíg a sajtokat szépen befedi.

Jó étvágyat!