Tofu babbal
Egy finom recept tofu sajtra, babbal, paradicsom mártással és indiai fűszerrel. Rizzsel, friss zöldséggel tálaljuk.
recept,recept fotó,tofu, fehér,fehérbab paradicsomszószban,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Garam masala fűszer | 1 | teáskanál | |
citromlé | 1 | evőkanál | |
ecet | 1 | evőkanál | |
fehérbab paradicsomszószban | 400 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 100 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
kókusz olaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika | 100 | gramm | |
római kömény, őrölt - jeera | 1 | teáskanál | |
szójamártás | 2 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
tofu, fehér | 360 | gramm |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • kókusz olaj 2 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
3.
római kömény, őrölt - jeera 1 teáskanál • Garam masala fűszer 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Megszórjuk a fűszerrel, megkeverjük és tovább sütjük.
5.
szójamártás 2 evőkanál • citromlé 1 evőkanál
Hozzáadjuk a szójaszószt és a citromlét. Jól összekeverjük és addig sütjük amíg a fölösleges víz elpárolog.
6.
fehérbab paradicsomszószban 400 gramm • ecet 1 evőkanál • kristálycukor 1 evőkanál • só ½ teáskanál
Hozzáadjuk a paradicsomos babot. Ízesíthetjük cukorral, ecettel és sóval.
7.
Főzzük és addig kevergetjük amíg a mártás el nem fő és amíg a sajtokat szépen befedi.
Jó étvágyat!