szakacsreceptek.hu

Tofu babbal

    

Egy finom recept tofu sajtra, babbal, paradicsom mártással és indiai fűszerrel. Rizzsel, friss zöldséggel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Garam masala fűszer1teáskanál
citromlé1evőkanál
ecet1evőkanál
fehérbab paradicsomszószban400gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
hagyma100gramm
kristálycukor1evőkanál
kókusz olaj2evőkanál
piros paprika100gramm
római kömény, őrölt - jeera1teáskanál
szójamártás2evőkanál
½teáskanál
tofu, fehér360gramm

1. 

hagyma 100 gramm  kókusz olaj 2 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

tofu, fehér 360 gramm

A tofu sajtot kisebb kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához.

3. 

római kömény, őrölt - jeera 1 teáskanál  Garam masala fűszer 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Megszórjuk a fűszerrel, megkeverjük és tovább sütjük.

4. 

piros paprika 100 gramm

Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát.

5. 

szójamártás 2 evőkanál  citromlé 1 evőkanál

Hozzáadjuk a szójaszószt és a citromlét. Jól összekeverjük és addig sütjük amíg a fölösleges víz elpárolog.

6. 

fehérbab paradicsomszószban 400 gramm  ecet 1 evőkanál  kristálycukor 1 evőkanál   ½ teáskanál

Hozzáadjuk a paradicsomos babot. Ízesíthetjük cukorral, ecettel és sóval.

7. 

Főzzük és addig kevergetjük amíg a mártás el nem fő és amíg a sajtokat szépen befedi.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés