Szezámmagos spárga
Nagyszerű csemege, egészséges spárgából.
recept,recept fotó,zöld spárga,szezámmag,fekete szezámmag,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete szezámmag | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
gyömbérgyökér | 20 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
kukoricakeményítő | ½ | teáskanál | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
szezámmag | 1 | teáskanál | |
szójamártás | 2 | evőkanál | |
víz | 150 | milliliter | |
zöld spárga | 500 | gramm |
Recept
1.
fokhagyma 3 gerezd • gyömbérgyökér 20 gramm • szezámmag 1 teáskanál • fekete szezámmag 1 teáskanál
A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk. A szezámmagokat szárazon rövid ideig megpirítjuk.
3.
szójamártás 2 evőkanál • víz 100 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál • kukoricakeményítő ½ teáskanál
A szójamártást összekeverjük egy kevés vízzel, cukorral és egy pici kukoricakeményítővel.
4.
olivaolaj 3 evőkanál
Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk egy rövid ideig a fokhagymát és a gyömbért.
5.
Hozzáadjuk a szójamártást, összekeverjük, és hozzáadjuk a spárgát is.
6.
víz 50 milliliter
Letakarjuk és puhára pároljuk ( kb 6-8 percig). Néhányszor megkeverjük. Szükség esetén önthetünk alá még vizet.
7.
Kivesszük a spárgát, a mártás megkeverjük és az egyes porciókat leöntjük a mártással. Minden egyes elkészült porciót megszórunk szezámmaggal.
Jó étvágyat!