szakacsreceptek.hu

Szezámmagos spárga

    

Nagyszerű csemege, egészséges spárgából.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fekete szezámmag1teáskanál
fokhagyma3gerezd
gyömbérgyökér20gramm
kristálycukor½teáskanál
kukoricakeményítő½teáskanál
olivaolaj3evőkanál
szezámmag1teáskanál
szójamártás2evőkanál
víz150milliliter
zöld spárga500gramm

1. 

fokhagyma 3 gerezd  gyömbérgyökér 20 gramm  szezámmag 1 teáskanál  fekete szezámmag 1 teáskanál

A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk. A szezámmagokat szárazon rövid ideig megpirítjuk.

2. 

zöld spárga 500 gramm

A spárgát megtisztítjuk, letörjük a fás részét és megmossuk.

3. 

szójamártás 2 evőkanál  víz 100 milliliter  kristálycukor ½ teáskanál  kukoricakeményítő ½ teáskanál

A szójamártást összekeverjük egy kevés vízzel, cukorral és egy pici kukoricakeményítővel.

4. 

olivaolaj 3 evőkanál

Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk egy rövid ideig a fokhagymát és a gyömbért.

5. 

Hozzáadjuk a szójamártást, összekeverjük, és hozzáadjuk a spárgát is.

6. 

víz 50 milliliter

Letakarjuk és puhára pároljuk ( kb 6-8 percig). Néhányszor megkeverjük. Szükség esetén önthetünk alá még vizet.

7. 

Kivesszük a spárgát, a mártás megkeverjük és az egyes porciókat leöntjük a mártással. Minden egyes elkészült porciót megszórunk szezámmaggal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés