Szezámmagos spárga

Nagyszerű csemege, egészséges spárgából.
recept,recept fotó,zöld spárga,szezámmag,fekete szezámmag,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
2
Adag tömege
388 g
Adag energiatartalma
305 kcal
Az elkészítés ideje
20 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete szezámmag | 1 27 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
gyömbérgyökér | 20 6 | gramm kcal | |
kristálycukor | ½ 11 | teáskanál kcal | |
kukoricakeményítő | ½ 10 | teáskanál kcal | |
olivaolaj | 3 396 | evőkanál kcal | |
szezámmag | 1 29 | teáskanál kcal | |
szójamártás | 2 42 | evőkanál kcal | |
víz | 150 0 | milliliter kcal | |
zöld spárga | 500 75 | gramm kcal |
Recept
1.
fokhagyma 3 gerezd • gyömbérgyökér 20 gramm • szezámmag 1 teáskanál • fekete szezámmag 1 teáskanál
A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk. A szezámmagokat szárazon rövid ideig megpirítjuk.


3.
szójamártás 2 evőkanál • víz 100 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál • kukoricakeményítő ½ teáskanál
A szójamártást összekeverjük egy kevés vízzel, cukorral és egy pici kukoricakeményítővel.

4.
olivaolaj 3 evőkanál
Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk egy rövid ideig a fokhagymát és a gyömbért.

5.
Hozzáadjuk a szójamártást, összekeverjük, és hozzáadjuk a spárgát is.

6.
víz 50 milliliter
Letakarjuk és puhára pároljuk ( kb 6-8 percig). Néhányszor megkeverjük. Szükség esetén önthetünk alá még vizet.

7.
Kivesszük a spárgát, a mártás megkeverjük és az egyes porciókat leöntjük a mártással. Minden egyes elkészült porciót megszórunk szezámmaggal.

Jó étvágyat!