Káposztás kelt kalács
A káposztás ételeket sokan szeretik, maga a káposztás kalács meg különösen finom, hiszen a párolt káposzta mennyeien meglágyítja a kelt tésztát...
recept,recept fotó,fehérkáposzta,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
fehérkáposzta | 1 | darab | |
friss élesztő | - | ||
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | 400 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 125 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • kristálycukor 1 evőkanál • friss élesztő • rétesliszt 400 gramm • tyúk tojás 1 darab • napraforgó olaj 1 evőkanál • só
Kovászt készítünk, tejből, cukorból és a kocka élesztő 1/3. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, olajat és a sót .Összekeverjük, kigyúrjuk és egy órán át pihentetjük.
2. Töltelék elkészítése
fehérkáposzta 1 darab • kristálycukor 2 evőkanál • napraforgó olaj 1 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál
A káposztát lereszeljük. Olajból és két kanál cukorból karamellt készítünk. Hozzáadjuk a káposztát és összekeverjük a karamellel. A puha párolt káposztát kristály cukorral és fahéjjal ízlés szerint ízesítjük. Alaposan összekeverjük és hűlni hagyjuk.
3.
Lisztel meghintett gyúrólapon a tésztát kinyújtjuk. 18 részre osztjuk szét, és megtöltjük a káposztás töltelékkel.
4.
vaj 125 gramm
Kizsírozott sütőlapra helyezzük őket és megkenjük olvasztott vajjal. A kalácsokat egy villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.
Jó étvágyat!