szakacsreceptek.hu

Káposztás kelt kalács

    

A káposztás ételeket sokan szeretik, maga a káposztás kalács meg különösen finom, hiszen a párolt káposzta mennyeien meglágyítja a kelt tésztát...

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fahéj, őrölt1teáskanál
fehérkáposzta1darab
friss élesztő-
kristálycukor3evőkanál
napraforgó olaj2evőkanál
porcukor-
rétesliszt400gramm
-
tyúk tojás1darab
vaj125gramm
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

1. A tészta elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  kristálycukor 1 evőkanál  friss élesztő  rétesliszt 400 gramm  tyúk tojás 1 darab  napraforgó olaj 1 evőkanál 

Kovászt készítünk, tejből, cukorból és a kocka élesztő 1/3. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, olajat és a sót .Összekeverjük, kigyúrjuk és egy órán át pihentetjük.

A tészta elkészítése

2. Töltelék elkészítése

fehérkáposzta 1 darab  kristálycukor 2 evőkanál  napraforgó olaj 1 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál

A káposztát lereszeljük. Olajból és két kanál cukorból karamellt készítünk. Hozzáadjuk a káposztát és összekeverjük a karamellel. A puha párolt káposztát kristály cukorral és fahéjjal ízlés szerint ízesítjük. Alaposan összekeverjük és hűlni hagyjuk.

Töltelék elkészítése

3. 

Lisztel meghintett gyúrólapon a tésztát kinyújtjuk. 18 részre osztjuk szét, és megtöltjük a káposztás töltelékkel.

4. 

vaj 125 gramm

Kizsírozott sütőlapra helyezzük őket és megkenjük olvasztott vajjal. A kalácsokat egy villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.

5. 

porcukor

A kész káposztás kalácsokat megszórjuk porcukorral és tálaljuk. Jó étvágyat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés