Almás szelet csokoládéval

Nagyon finom almás szelet csokoládéval a tetején.
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok
Kalácsok
Főzőcske
Adag
25
Adag tömege
98 g
Adag energiatartalma
164 kcal
Az elkészítés ideje
50 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Kalácsok › Almából készült desszertek › Almás kalácsok › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1200 732 | gramm kcal | |
csokoládé 70%-os | 10 56 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
porcukor | 150 582 | gramm kcal | |
rétesliszt | 200 712 | gramm kcal | |
sütőpor | 5 19 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 74 263 | gramm kcal | |
víz | 300 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 48 | milliliter kcal |
Recept
1.
tojássárgája 4 darab • napraforgó olaj 100 milliliter • porcukor 150 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
A tojássárgákat cukorral habosra keverjük. Olajat és tejet adunk hozzá. Mindent jól összekeverünk.



4.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük a tésztát. 180°C 15 percig sütjük. Majd hűlni hagyjuk a piskótát.

5.
alma 1200 gramm • kristálycukor 2 evőkanál • víz 150 milliliter
Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és kisebb szeletekre vágjuk fel. Egy lábosba helyezzük az almákat és felöntjük vízzel. Cukrot adunk hozzá és 10 percig főzzük. Le vesszük a tűzről és még forrón összeturmixioljuk.


7.
Hozzáadjuk az almához és addig főzzük amíg besűrűsödik.

8.
Még melegen a piskótára öntjük és hűlni hagyjuk.


10.
Egyenletesen a tetejére öntjük és hagyjuk hogy keményedjen meg.

Jó étvágyat!