szakacsreceptek.hu

Almás szelet csokoládéval

    

Nagyon finom almás szelet csokoládéval a tetején.

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 1200gramm
csokoládé 70%-os10gramm
kristálycukor2evőkanál
napraforgó olaj100milliliter
porcukor150gramm
rétesliszt200gramm
sütőpor5teáskanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj50gramm
vaníliás puding -por74gramm
víz300milliliter
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

1. 

tojássárgája 4 darab  napraforgó olaj 100 milliliter  porcukor 150 gramm  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

A tojássárgákat cukorral habosra keverjük. Olajat és tejet adunk hozzá. Mindent jól összekeverünk.

2. 

rétesliszt 200 gramm  sütőpor 5 teáskanál

Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Összekeverjük.

3. 

tojásfehérje 4 darab

A fehérjéből készített kemény habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

4. 

Sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük a tésztát. 180°C 15 percig sütjük. Majd hűlni hagyjuk a piskótát.

5. 

alma  1200 gramm  kristálycukor 2 evőkanál  víz 150 milliliter

Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és kisebb szeletekre vágjuk fel. Egy lábosba helyezzük az almákat és felöntjük vízzel. Cukrot adunk hozzá és 10 percig főzzük. Le vesszük a tűzről és még forrón összeturmixioljuk.

6. 

víz 150 milliliter  vaníliás puding -por 74 gramm

A pudingporokat vízben elkeverjük.

7. 

Hozzáadjuk az almához és addig főzzük amíg besűrűsödik.

8. 

Még melegen a piskótára öntjük és hűlni hagyjuk.

9. 

csokoládé 70%-os 10 gramm  vaj 50 gramm

A csokoládét és a vajat gőzfürdőben felolvasztjuk.

10. 

Egyenletesen a tetejére öntjük és hagyjuk hogy keményedjen meg.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés