szakacsreceptek.hu

Almás sütemény

     

Ínycsiklandozó sütemény, nem csak az ünnepi pillanatokra.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 

1. 

alma  300 g

Az almát meghámozzuk és lágyra lereszeljük.

2. 

búzadara 200 g

Megszórjuk búzadarával, megkeverjük és rövid ideig állni hagyjuk.

3. 

tojássárgája 3 db  kristálycukor 100 g

A tojássárgáját cukorral kikeverjük.

4. 

zsírszegény tej 1,5% 50 ml  kakaó 2 TK  sütőpor ½ TK

A sárgájához hozzáadjuk a tejet és a darás almát, kakaót és a sütőport. Az egészet jól összekeverjük.

5. 

tojásfehérje 3 db  vaj  mandulaszirom  rétesliszt

A fehérjéből kemény habot készítünk és belekeverjük a tésztába. Az őzgerinc formát kivajazzuk, és megszórjuk mandula szirmokkal illetve lisztel.

6. 

kandírozott gyümölcs mix 100 g

A tésztát beleöntjük a formába, hozzáadjuk a kandírozott gyümölcsöt, amelyet egy villa segítségével lágyan beledolgozunk a tésztába. A gyümölcs helyett belekeverhetünk mazsolát vagy feldarabolt diót. Esetleg ezen hozzávalók kombinációját.

7. 

A süteményt 175°C -on 35 percig sütjük.

8. Hétköznap készítve...

A megsült süteményt hagyjuk az őzgerinc formában kihűlni, majd kifordítjuk. Felszeleteljük és tálalhatjuk.

Hétköznap készítve...

9. Ünnepek alkalmával...

főzőcsokoládé 100 g  vaj 15 g

Vízfürdőben csokoládét olvasztunk egy kis vajjal.

Ünnepek alkalmával...

10. 

Egy ecset segítségével megkenjük a süteményt.

11. 

mandulaszirom

A tetejére mandula szirmokat szórunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés