szakacsreceptek.hu

Almás sütemény

    

Ínycsiklandozó sütemény, nem csak az ünnepi pillanatokra.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 

1. 

alma  300 gramm

Az almát meghámozzuk és lágyra lereszeljük.

2. 

búzadara 200 gramm

Megszórjuk búzadarával, megkeverjük és rövid ideig állni hagyjuk.

3. 

tojássárgája 3 darab  kristálycukor 100 gramm

A tojássárgáját cukorral kikeverjük.

4. 

zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  kakaó 2 teáskanál  sütőpor ½ teáskanál

A sárgájához hozzáadjuk a tejet és a darás almát, kakaót és a sütőport. Az egészet jól összekeverjük.

5. 

tojásfehérje 3 darab  vaj  mandulaszirom  rétesliszt

A fehérjéből kemény habot készítünk és belekeverjük a tésztába. Az őzgerinc formát kivajazzuk, és megszórjuk mandula szirmokkal illetve lisztel.

6. 

kandírozott gyümölcs mix 100 gramm

A tésztát beleöntjük a formába, hozzáadjuk a kandírozott gyümölcsöt, amelyet egy villa segítségével lágyan beledolgozunk a tésztába. A gyümölcs helyett belekeverhetünk mazsolát vagy feldarabolt diót. Esetleg ezen hozzávalók kombinációját.

7. 

A süteményt 175°C -on 35 percig sütjük.

8. Hétköznap készítve...

A megsült süteményt hagyjuk az őzgerinc formában kihűlni, majd kifordítjuk. Felszeleteljük és tálalhatjuk.

Hétköznap készítve...

9. Ünnepek alkalmával...

főzőcsokoládé 100 gramm  vaj 15 gramm

Vízfürdőben csokoládét olvasztunk egy kis vajjal.

Ünnepek alkalmával...

10. 

Egy ecset segítségével megkenjük a süteményt.

11. 

mandulaszirom

A tetejére mandula szirmokat szórunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés