szakacsreceptek.hu

Karamellás sütemény

    

Puha sütemény a vasárnapi teához.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

cukrozott sűrített tej 400 gramm

A sűrített édes tejet fedő alatt vízben főzzük 2 órán át. A vizet kiöntjük, és a konzervet óvatosan kivesszük, és hagyjuk lehűlni. Használhatunk kész terméket is - karamellás sűrített tejet - ezt már nem kell főzni.

2. Lap

főzőcsokoládé 60 gramm  vaj 100 gramm

Vízfürdőben a csokoládét vajjal felolvasztjuk, és hagyjuk lehűlni.

Lap

3. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 60 gramm  kakaó 10 gramm

A sárgáját cukorral és kakaóval kikeverjük.

4. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter

Hozzákeverjük a lehűlt, vajas csokoládét és tejet.

5. 

rétesliszt 150 gramm  sütőpor 5 gramm  vaj  rétesliszt

Lisztet egy kiskanál sütőporral keverünk hozzá, és a tésztát kivajazott, liszttel meghintett tepsibe (20x30cm) öntjük.

6. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütjük.

7. Karamellás krém

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter  karamell puding- por 40 gramm  finomliszt 40 gramm

Tejből, puding porból, sima lisztből és a karamellás sűrített tejből pudingot főzünk.

Karamellás krém

8. 

A pudingot időnként megkeverjük és hűlni hagyjuk.

9. 

tojásfehérje 4 darab

Fehérjéből kemény habot verünk.

10. 

kristálycukor 100 gramm

Gőzfürdőben a habot átfőzzük és cukrot keverünk hozzá. A cukor mennyisége attól függ, milyen édesre szeretnénk a krémet.

11. 

Az így elkészült habot a karamellás pudingba keverjük.

12. 

Az elkészített krémet a tésztalapra kenjük, és hűtőben 2-3 órára állni hagyjuk.

13. 

A süteményt olvasztott csokoládéval díszítjük, és újra lehűtjük, majd szeletelés után tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés