szakacsreceptek.hu

Vaníliás soufflé

    

Egy egyszerű francia desszert, amelynek az alapja sűrű fehér szósz és tojásfehérjéből készült hab.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
citromlé1teáskanál
finomliszt1evőkanál
kristálycukor2.5evőkanál
-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%150milliliter
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
vaj40gramm
vanília aroma¼teáskanál

1. 

vaj 30 gramm  finomliszt 1 evőkanál

Kis lángon egy lábasban lisztet keverünk az olvasztott vajba.

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter

Lassanként hozzákeverünk meleg tejet, és sűrű fehér szószt készítünk.

3. 

vaj 10 gramm  kristálycukor ½ evőkanál

A kis formákat (ramekin) kikenjük vajjal és meghintjük cukorral.

4. 

  vanília aroma ¼ teáskanál  tojássárgája 2 darab  kristálycukor 2 evőkanál  citromlé 1 teáskanál

Hozzákeverjük a megadott alapanyagokat.

5. 

tojásfehérje 2 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

6. 

A tojásfehérjéből készült hab harmadát a tésztába keverjük.

7. 

Óvatosan belekeverjük a tojásfehérjéből készült hab másik részét is a tésztába.

8. 

A tésztát egyenletesen szétosztjuk a négy formába. Ha kisebb csészéket használnánk, akkor csak 2-3 cm-s réteget tegyünk bele.

9. 

14 percig 200°C fokon sütjük.

10. 

Még melegen tálaljuk, amíg a soufflé tartja a formáját.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés