szakacsreceptek.hu

Vaníliás soufflé

Egy egyszerű francia desszert, amelynek az alapja sűrű fehér szósz és tojásfehérjéből készült hab.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Citromlé1teáskanál
Finomliszt1evőkanál
Kristálycukor2.5evőkanál
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%150milliliter
Tojásfehérje2darab
Tojássárgája2darab
Vaj40gramm
Vanília aroma¼teáskanál

1. 

vaj 30 g  finomliszt 1 EK

Kis lángon egy lábasban lisztet keverünk az olvasztott vajba.

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 ml

Lassanként hozzákeverünk meleg tejet, és sűrű fehér szószt készítünk.

3. 

vaj 10 g  kristálycukor ½ EK

A kis formákat (ramekin) kikenjük vajjal és meghintjük cukorral.

4. 

  vanília aroma ¼ TK  tojássárgája 2 db  kristálycukor 2 EK  citromlé 1 TK

Hozzákeverjük a megadott alapanyagokat.

5. 

tojásfehérje 2 db

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

6. 

A tojásfehérjéből készült hab harmadát a tésztába keverjük.

7. 

Óvatosan belekeverjük a tojásfehérjéből készült hab másik részét is a tésztába.

8. 

A tésztát egyenletesen szétosztjuk a négy formába. Ha kisebb csészéket használnánk, akkor csak 2-3 cm-s réteget tegyünk bele.

9. 

14 percig 200°C fokon sütjük.

10. 

Még melegen tálaljuk, amíg a soufflé tartja a formáját.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés