Vaníliás soufflé
![Vaníliás soufflé](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001056/img_hu_4x3/vanilias-souffle_00180.jpg)
Egy egyszerű francia desszert, amelynek az alapja sűrű fehér szósz és tojásfehérjéből készült hab.
recept,recept fotó,vanília aroma,tojássárgája,tojásfehérje,Kalácsok,Francia receptek
Kalácsok
Francia receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
kristálycukor | 2.5 | evőkanál | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 | milliliter | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 40 | gramm | |
vanília aroma | ¼ | teáskanál |
Recept
1.
vaj 30 gramm • finomliszt 1 evőkanál
Kis lángon egy lábasban lisztet keverünk az olvasztott vajba.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001056/small/IMG_6992.jpg)
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter
Lassanként hozzákeverünk meleg tejet, és sűrű fehér szószt készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001056/small/IMG_6993.jpg)
3.
vaj 10 gramm • kristálycukor ½ evőkanál
A kis formákat (ramekin) kikenjük vajjal és meghintjük cukorral.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001056/small/IMG_6995.jpg)
4.
só • vanília aroma ¼ teáskanál • tojássárgája 2 darab • kristálycukor 2 evőkanál • citromlé 1 teáskanál
Hozzákeverjük a megadott alapanyagokat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001056/small/IMG_6996.jpg)
6.
A tojásfehérjéből készült hab harmadát a tésztába keverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001056/small/IMG_7000.jpg)
7.
Óvatosan belekeverjük a tojásfehérjéből készült hab másik részét is a tésztába.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001056/small/IMG_7003_web.jpg)
8.
A tésztát egyenletesen szétosztjuk a négy formába. Ha kisebb csészéket használnánk, akkor csak 2-3 cm-s réteget tegyünk bele.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001056/small/IMG_7006.jpg)
9.
14 percig 200°C fokon sütjük.
10.
Még melegen tálaljuk, amíg a soufflé tartja a formáját.
Jó étvágyat!