Pudingos-tejfölös sütemény

Friss és ízletes sütemény lágy márványos piskótából, málnás pudinggal és tejfölös bevonóval. A süteményt készíthetjük ízlésünk szerinti pudinggal.
recept,recept fotó,tejföl (14-18%),málna ízesítésű puding,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
kakaó | 1.5 46 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 220 885 | gramm kcal | |
kristálycukor | 4 242 | evőkanál kcal | |
málna ízesítésű puding | 70 65 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
porcukor | 4 156 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 12 9 | gramm kcal | |
tejföl (14-18%) | 600 960 | milliliter kcal | |
tojásfehérje | 5 85 | darab kcal | |
tojássárgája | 5 285 | darab kcal | |
vaníliacukor | 36 130 | gramm kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 700 337 | milliliter kcal |
Recept
1.
málna ízesítésű puding 70 gramm • zsírszegény tej 1,5% 700 milliliter • kristálycukor 4 evőkanál
Egy kis hideg tejben elkeverjük a málnás pudingot cukorral, és a maradék tejet a tűzhelyre helyezzük. A forró tejbe beleöntjük a puding port és pudingot főzünk belőle.

2.
tojássárgája 5 darab • vaníliacukor 12 gramm • kristálycukor 220 gramm • víz 100 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter
A tojássárgáját cukorral és vanília cukorral kikeverjük, vizet és olajat adunk hozzá.


4.
finomliszt 250 gramm • sütőpor 12 gramm
A tojássárgájából kapott krémet óvatosan elkeverjük lisztel, sütőporral és a tojásfehérjéből készített habbal.


6.
A zsiradékkal kikent és lisztel meghintett sütőlapra kiöntjük a világos tészta masszát, és cikk-cakban ráöntjük a kakaós masszát.

7.
A tésztára kanállal "rádobáljuk" a megfőzött pudingot.

8.
160°C-nál kb. 30 percig sütjük. Hurkapálcikával átszúrva megnézzük, hogy a sütemény megsült-e (ha a végére ráragad a nyers tészta, akkor még nincs kész).

9.
tejföl (14-18%) 600 milliliter • vaníliacukor 24 gramm • porcukor 4 evőkanál
A megsült süteményt hagyjuk kihűlni. Ezalatt tejfölt, vanília cukrot és porcukrot keverünk össze.

10.
A kihűlt süteményre szétkenjük a tejfölös krémet, és díszítésként rácsokat készítünk egy villa segítségével. Csokoládé reszelékkel díszítjük.

Jó étvágyat!