RECEPTEK

Pudingos-tejfölös sütemény

Pudingos-tejfölös sütemény

Friss és ízletes sütemény lágy márványos piskótából, málnás pudinggal és tejfölös bevonóval. A süteményt készíthetjük ízlésünk szerinti pudinggal.

recept,recept fotó,tejföl (14-18%),málna ízesítésű puding,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé-
finomliszt250gramm
kakaó1.5evőkanál
kristálycukor220gramm
kristálycukor4evőkanál
málna ízesítésű puding70gramm
napraforgó olaj100milliliter
porcukor4evőkanál
-
sütőpor12gramm
tejföl (14-18%)600milliliter
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaníliacukor36gramm
víz100milliliter
zsírszegény tej 1,5%700milliliter

 

Recept

1. 

málna ízesítésű puding 70 gramm  zsírszegény tej 1,5% 700 milliliter  kristálycukor 4 evőkanál

Egy kis hideg tejben elkeverjük a málnás pudingot cukorral, és a maradék tejet a tűzhelyre helyezzük. A forró tejbe beleöntjük a puding port és pudingot főzünk belőle.

2. 

tojássárgája 5 darab  vaníliacukor 12 gramm  kristálycukor 220 gramm  víz 100 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter

A tojássárgáját cukorral és vanília cukorral kikeverjük, vizet és olajat adunk hozzá.

3. 

tojásfehérje 5 darab 

A tojásfehérjéből, és egy csipet sóból kemény habot készítünk.

4. 

finomliszt 250 gramm  sütőpor 12 gramm

A tojássárgájából kapott krémet óvatosan elkeverjük lisztel, sütőporral és a tojásfehérjéből készített habbal.

5. 

kakaó 1.5 evőkanál

A tészta 1/3-át elkülönítjük, és kakaót keverünk hozzá.

6. 

A zsiradékkal kikent és lisztel meghintett sütőlapra kiöntjük a világos tészta masszát, és cikk-cakban ráöntjük a kakaós masszát.

7. 

A tésztára kanállal "rádobáljuk" a megfőzött pudingot.

8. 

160°C-nál kb. 30 percig sütjük. Hurkapálcikával átszúrva megnézzük, hogy a sütemény megsült-e (ha a végére ráragad a nyers tészta, akkor még nincs kész).

9. 

tejföl (14-18%) 600 milliliter  vaníliacukor 24 gramm  porcukor 4 evőkanál

A megsült süteményt hagyjuk kihűlni. Ezalatt tejfölt, vanília cukrot és porcukrot keverünk össze.

10. 

csokoládé

A kihűlt süteményre szétkenjük a tejfölös krémet, és díszítésként rácsokat készítünk egy villa segítségével. Csokoládé reszelékkel díszítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit