Pudingos-tejfölös sütemény
![Pudingos-tejfölös sütemény](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000971/img_hu_4x3/pudingos-tejfolos-sutemeny_00180.jpg)
Friss és ízletes sütemény lágy márványos piskótából, málnás pudinggal és tejfölös bevonóval. A süteményt készíthetjük ízlésünk szerinti pudinggal.
recept,recept fotó,tejföl (14-18%),málna ízesítésű puding,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
finomliszt | 250 | gramm | |
kakaó | 1.5 | evőkanál | |
kristálycukor | 220 | gramm | |
kristálycukor | 4 | evőkanál | |
málna ízesítésű puding | 70 | gramm | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
porcukor | 4 | evőkanál | |
só | - | ||
sütőpor | 12 | gramm | |
tejföl (14-18%) | 600 | milliliter | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaníliacukor | 36 | gramm | |
víz | 100 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 700 | milliliter |
Recept
1.
málna ízesítésű puding 70 gramm • zsírszegény tej 1,5% 700 milliliter • kristálycukor 4 evőkanál
Egy kis hideg tejben elkeverjük a málnás pudingot cukorral, és a maradék tejet a tűzhelyre helyezzük. A forró tejbe beleöntjük a puding port és pudingot főzünk belőle.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000971/small/IMG_7788.jpg)
2.
tojássárgája 5 darab • vaníliacukor 12 gramm • kristálycukor 220 gramm • víz 100 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter
A tojássárgáját cukorral és vanília cukorral kikeverjük, vizet és olajat adunk hozzá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000971/small/IMG_7789.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000971/small/IMG_7790.jpg)
4.
finomliszt 250 gramm • sütőpor 12 gramm
A tojássárgájából kapott krémet óvatosan elkeverjük lisztel, sütőporral és a tojásfehérjéből készített habbal.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000971/small/IMG_7792.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000971/small/IMG_7793.jpg)
6.
A zsiradékkal kikent és lisztel meghintett sütőlapra kiöntjük a világos tészta masszát, és cikk-cakban ráöntjük a kakaós masszát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000971/small/IMG_7795.jpg)
7.
A tésztára kanállal "rádobáljuk" a megfőzött pudingot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000971/small/IMG_7798.jpg)
8.
160°C-nál kb. 30 percig sütjük. Hurkapálcikával átszúrva megnézzük, hogy a sütemény megsült-e (ha a végére ráragad a nyers tészta, akkor még nincs kész).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000971/small/IMG_7800.jpg)
9.
tejföl (14-18%) 600 milliliter • vaníliacukor 24 gramm • porcukor 4 evőkanál
A megsült süteményt hagyjuk kihűlni. Ezalatt tejfölt, vanília cukrot és porcukrot keverünk össze.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000971/small/IMG_7802.jpg)
10.
A kihűlt süteményre szétkenjük a tejfölös krémet, és díszítésként rácsokat készítünk egy villa segítségével. Csokoládé reszelékkel díszítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000971/small/IMG_7804.jpg)
Jó étvágyat!