szakacsreceptek.hu

Ribizlis felfújt

     

Egyszerű és gyors recept frissítő süteményre ribizlivel és a tetejére tojásfehérje hab fog kerülni. A tésztához a tömegnövelés és tápértéknövelés érdekében túrót adunk hozzá.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Darabos túró500gramm
Kristálycukor2evőkanál
Napraforgó olaj4evőkanál
Piros ribizli600gramm
Porcukor10evőkanál
Rétesliszt14evőkanál
Sütőpor1darab
Tojásfehérje6darab
Tojássárgája6darab
Vaníliacukor1darab

1. 

tojássárgája 6 db  porcukor 10 EK  vaníliacukor 1 db  napraforgó olaj 2 EK

A sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját cukorral és vaníliacukorral habosra keverjük. Lassanként olajat adunk hozzá.

2. 

rétesliszt 12 EK  darabos túró 500 g

Hozzákeverünk lisztet és túrót.

3. 

tojásfehérje 6 db

A fehérjéből kemény habot verünk.

4. 

sütőpor 1 db

Óvatosan hozzákeverjük a fehérjehab felét, és a végén sütőport adunk hozzá.

5. 

napraforgó olaj 2 EK  rétesliszt 2 EK

Kivajazzuk és liszttel megszórjuk a tepsit.

6. 

piros ribizli 600 g  kristálycukor 2 EK

A tésztát egyenletesen szétkenjük a tepsin. A tésztára egyenletesen ribizlit rakunk. Megszórjuk cukorral.

7. 

A tetejére rákenjük a fehérje krém másik részét.

8. 

Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés