Ribizlis felfújt

Egyszerű és gyors recept frissítő süteményre ribizlivel és a tetejére tojásfehérje hab fog kerülni. A tésztához a tömegnövelés és tápértéknövelés érdekében túrót adunk hozzá.
recept,recept fotó,piros ribizli,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
darabos túró | 500 585 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 4 540 | evőkanál kcal | |
piros ribizli | 600 198 | gramm kcal | |
porcukor | 10 388 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 14 748 | evőkanál kcal | |
sütőpor | 1 ?? | darab kcal | |
tojásfehérje | 6 101 | darab kcal | |
tojássárgája | 6 342 | darab kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | darab kcal |
Recept
1.
tojássárgája 6 darab • porcukor 10 evőkanál • vaníliacukor 1 darab • napraforgó olaj 2 evőkanál
A sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját cukorral és vaníliacukorral habosra keverjük. Lassanként olajat adunk hozzá.





6.
piros ribizli 600 gramm • kristálycukor 2 evőkanál
A tésztát egyenletesen szétkenjük a tepsin. A tésztára egyenletesen ribizlit rakunk. Megszórjuk cukorral.

7.
A tetejére rákenjük a fehérje krém másik részét.

8.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!