szakacsreceptek.hu

Ribizlis felfújt

    

Egyszerű és gyors recept frissítő süteményre ribizlivel és a tetejére tojásfehérje hab fog kerülni. A tésztához a tömegnövelés és tápértéknövelés érdekében túrót adunk hozzá.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
darabos túró500gramm
kristálycukor2evőkanál
napraforgó olaj4evőkanál
piros ribizli600gramm
porcukor10evőkanál
rétesliszt14evőkanál
sütőpor1darab
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
vaníliacukor1darab

1. 

tojássárgája 6 darab  porcukor 10 evőkanál  vaníliacukor 1 darab  napraforgó olaj 2 evőkanál

A sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját cukorral és vaníliacukorral habosra keverjük. Lassanként olajat adunk hozzá.

2. 

rétesliszt 12 evőkanál  darabos túró 500 gramm

Hozzákeverünk lisztet és túrót.

3. 

tojásfehérje 6 darab

A fehérjéből kemény habot verünk.

4. 

sütőpor 1 darab

Óvatosan hozzákeverjük a fehérjehab felét, és a végén sütőport adunk hozzá.

5. 

napraforgó olaj 2 evőkanál  rétesliszt 2 evőkanál

Kivajazzuk és liszttel megszórjuk a tepsit.

6. 

piros ribizli 600 gramm  kristálycukor 2 evőkanál

A tésztát egyenletesen szétkenjük a tepsin. A tésztára egyenletesen ribizlit rakunk. Megszórjuk cukorral.

7. 

A tetejére rákenjük a fehérje krém másik részét.

8. 

Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés