szakacsreceptek.hu

Ribizlis felfújt

    

Egyszerű és gyors recept frissítő süteményre ribizlivel és a tetejére tojásfehérje hab fog kerülni. A tésztához a tömegnövelés és tápértéknövelés érdekében túrót adunk hozzá.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
darabos túró500gramm
kristálycukor2evőkanál
napraforgó olaj4evőkanál
piros ribizli600gramm
porcukor10evőkanál
rétesliszt14evőkanál
sütőpor1darab
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
vaníliacukor1darab

1. 

tojássárgája 6 darab  porcukor 10 evőkanál  vaníliacukor 1 darab  napraforgó olaj 2 evőkanál

A sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját cukorral és vaníliacukorral habosra keverjük. Lassanként olajat adunk hozzá.

2. 

rétesliszt 12 evőkanál  darabos túró 500 gramm

Hozzákeverünk lisztet és túrót.

3. 

tojásfehérje 6 darab

A fehérjéből kemény habot verünk.

4. 

sütőpor 1 darab

Óvatosan hozzákeverjük a fehérjehab felét, és a végén sütőport adunk hozzá.

5. 

napraforgó olaj 2 evőkanál  rétesliszt 2 evőkanál

Kivajazzuk és liszttel megszórjuk a tepsit.

6. 

piros ribizli 600 gramm  kristálycukor 2 evőkanál

A tésztát egyenletesen szétkenjük a tepsin. A tésztára egyenletesen ribizlit rakunk. Megszórjuk cukorral.

7. 

A tetejére rákenjük a fehérje krém másik részét.

8. 

Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés