szakacsreceptek.hu

Almás kalács

    

Finom nyári almás kalács.

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
margarin250gramm
porcukor500gramm
reszelt alma-
rétesliszt400gramm
sütőpor12gramm
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaníliacukor20gramm

1. 

Az elkészítéshez szükségünk van tojásra, porcukorra, lisztre, sütőporra, reszelt almára, vanília cukorra és növényi zsiradékra.

2. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 250 gramm  margarin 250 gramm  rétesliszt 400 gramm  sütőpor 12 gramm

A sárgáját a porcukorral vajjal, vagy növényi zsiradékkal, liszttel és a sütőporral jól összegyúrjuk. Tésztát készítünk belőle, majd két felé választjuk, majd az egyik felét egy órára a hűtőbe helyezzük.

3. 

A másik felét kinyújtjuk, és a kivajazott sütőlapra helyezzük.

4. 

reszelt alma

A tésztára ráhelyezzük a reszelt almát.

5. 

tojásfehérje 4 darab  vaníliacukor 20 gramm  porcukor 250 gramm

A lehűtött tésztát egy tálba reszeljük, és hozzáadunk fehérjéből készített habot vanília és porcukorral.

6. 

Lágyan rákenjük az almákra.

7. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütjük.

8. 

Cukrozzuk.

9. 

Óvatosan éles késsel szeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés