Almás kalács

Finom nyári almás kalács.
recept,recept fotó,reszelt alma,Kalácsok,Laktózmentes
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Laktózmentes › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Almából készült desszertek › Almás kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
margarin | 250 2158 | gramm kcal | |
porcukor | 500 1940 | gramm kcal | |
reszelt alma | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 400 1424 | gramm kcal | |
sütőpor | 12 9 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal |
Recept
1.
Az elkészítéshez szükségünk van tojásra, porcukorra, lisztre, sütőporra, reszelt almára, vanília cukorra és növényi zsiradékra.

2.
tojássárgája 4 darab • porcukor 250 gramm • margarin 250 gramm • rétesliszt 400 gramm • sütőpor 12 gramm
A sárgáját a porcukorral vajjal, vagy növényi zsiradékkal, liszttel és a sütőporral jól összegyúrjuk. Tésztát készítünk belőle, majd két felé választjuk, majd az egyik felét egy órára a hűtőbe helyezzük.

3.
A másik felét kinyújtjuk, és a kivajazott sütőlapra helyezzük.


5.
tojásfehérje 4 darab • vaníliacukor 20 gramm • porcukor 250 gramm
A lehűtött tésztát egy tálba reszeljük, és hozzáadunk fehérjéből készített habot vanília és porcukorral.

6.
Lágyan rákenjük az almákra.

7.
Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütjük.

8.
Cukrozzuk.

9.
Óvatosan éles késsel szeleteljük.

Jó étvágyat!