Gyors túrós kalács leveles tésztából

Kitűnő recept túrós kalácsra almával és mazsolával. Nem kell a túróhoz mascarponet keverni, helyette használhatunk dupla mennyiségű túrót is.
recept,recept fotó,reszelt alma,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Almás kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 0 ?? | kcal | |
leveles tészta | 500 2000 | gramm kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramm kcal | |
mazsola | 70 199 | gramm kcal | |
porcukor | 8 311 | evőkanál kcal | |
reszelt alma | 300 183 | gramm kcal | |
túró, lágy, 20% zsírtartalom | 250 245 | gramm kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 20 71 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ 240 | liter kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
leveles tészta 500 gramm
A leveles tésztát lisztel meghintett nyújtó deszkán a sütőlap méretére nyújtjuk.

2.
Nyújtófa segítségével a tésztát a sütőlapra helyezzük, amelyet előtte vízzel öblítettünk ki.

3. A túrós töltelék elkészítése
túró, lágy, 20% zsírtartalom 250 gramm • mascarpone 250 gramm • vaníliacukor 20 gramm • porcukor 8 evőkanál • vaníliás puding -por 20 gramm • zsírszegény tej 1,5% ½ liter • mazsola 70 gramm
Tálkában kikeverjük a túrót, mascarponet, cukrot, vanília pudingot, mazsolát, és a tejet. A massza egy kicsit ritka lesz, de sütés alatt megkeményedik.

4.
A túrós tölteléket egyenletesen szétkenjük a tésztára.


6. Alma díszítés
reszelt alma 300 gramm • fahéj, őrölt
A lereszelt almát rárakjuk a túrós rétegre és fahéjjal szórjuk meg.

7.
180°C-on sütjük kb. 20 percig.

8.
A kész kalácsot hagyjuk kihűlni, és kockára vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!