szakacsreceptek.hu

Almás kalács túróval

Almás kalács túróval

    

Gyorsan elkészíthető kalács alma befőttel. A gyerekek is nagyon szeretik.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

reszelt alma 900 gramm

Egy mélyebb tálba két üveg (0,7L) lereszelt almát szórunk.

2. 

kefir 3,6% 900 milliliter  tyúk tojás 3 darab  napraforgó olaj 100 milliliter  porcukor 120 gramm  fahéj, őrölt 2 teáskanál  vaníliacukor 15 gramm

Hozzáadunk savanyított tejet, tojást, olajat, cukrot, fahéjat, vanília cukrot. Simára kikeverjük.

3. 

darás liszt 350 gramm  sütőpor 10 gramm

Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.

4. 

Egy nagyobb sütőlapot (48x38cm) sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát.

5. 

túró, sima,lágy 500 gramm  porcukor 100 gramm  tyúk tojás 1 darab  narancs héj 2 teáskanál

A túrót cukorral, tojással és reszelt narancs (illetve citrom) héjával keverjük össze.

6. 

A túrót cukrász zacskóba rakjuk...

7. 

... majd cikkcakk formában rányomjuk a tésztára.

8. 

Előmelegített sütőben 180°C-on kb 60 percig sütjük. Lehűlés után a kalácsot felszeleteljük, és tálaljuk. Hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

darás liszt350gramm
fahéj, őrölt2teáskanál
kefir 3,6%900milliliter
napraforgó olaj100milliliter
narancs héj2teáskanál
porcukor220gramm
reszelt alma900gramm
sütőpor10gramm
tyúk tojás4darab
túró, sima,lágy500gramm
vaníliacukor15gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés