szakacsreceptek.hu

Almás kalács túróval

    

Gyorsan elkészíthető kalács alma befőttel. A gyerekek is nagyon szeretik.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
darás liszt350gramm
fahéj, őrölt2teáskanál
kefir 3,6%900milliliter
napraforgó olaj100milliliter
narancs héj2teáskanál
porcukor220gramm
reszelt alma900gramm
sütőpor10gramm
tyúk tojás4darab
túró, sima,lágy500gramm
vaníliacukor15gramm

1. 

reszelt alma 900 gramm

Egy mélyebb tálba két üveg (0,7L) lereszelt almát szórunk.

2. 

kefir 3,6% 900 milliliter  tyúk tojás 3 darab  napraforgó olaj 100 milliliter  porcukor 120 gramm  fahéj, őrölt 2 teáskanál  vaníliacukor 15 gramm

Hozzáadunk savanyított tejet, tojást, olajat, cukrot, fahéjat, vanília cukrot. Simára kikeverjük.

3. 

darás liszt 350 gramm  sütőpor 10 gramm

Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.

4. 

Egy nagyobb sütőlapot (48x38cm) sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát.

5. 

túró, sima,lágy 500 gramm  porcukor 100 gramm  tyúk tojás 1 darab  narancs héj 2 teáskanál

A túrót cukorral, tojással és reszelt narancs (illetve citrom) héjával keverjük össze.

6. 

A túrót cukrász zacskóba rakjuk...

7. 

... majd cikkcakk formában rányomjuk a tésztára.

8. 

Előmelegített sütőben 180°C-on kb 60 percig sütjük. Lehűlés után a kalácsot felszeleteljük, és tálaljuk. Hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés