szakacsreceptek.hu

Almás kalács túróval

Gyorsan elkészíthető kalács alma befőttel. A gyerekek is nagyon szeretik.

 

Adag: 20

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Acidofil tej 3,6%900milliliter
Darás liszt350gramm
Fahéj, őrölt2teáskanál
Napraforgó olaj100milliliter
Narancs héj2teáskanál
Porcukor220gramm
Reszelt alma900gramm
Sütőpor10gramm
Tyúk tojás4darab
Túró, sima,lágy500gramm
Vaníliacukor15gramm

1. 

reszelt alma 900 g

Egy mélyebb tálba két üveg (0,7L) lereszelt almát szórunk.

2. 

acidofil tej 3,6% 900 ml  tyúk tojás 3 db  napraforgó olaj 100 ml  porcukor 120 g  fahéj, őrölt 2 TK  vaníliacukor 15 g

Hozzáadunk savanyított tejet, tojást, olajat, cukrot, fahéjat, vanília cukrot. Simára kikeverjük.

3. 

darás liszt 350 g  sütőpor 10 g

Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.

4. 

Egy nagyobb sütőlapot (48x38cm) sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát.

5. 

túró, sima,lágy 500 g  porcukor 100 g  tyúk tojás 1 db  narancs héj 2 TK

A túrót cukorral, tojással és reszelt narancs (illetve citrom) héjával keverjük össze.

6. 

A túrót cukrász zacskóba rakjuk...

7. 

... majd cikkcakk formában rányomjuk a tésztára.

8. 

Előmelegített sütőben 180°C-on kb 60 percig sütjük. Lehűlés után a kalácsot felszeleteljük, és tálaljuk. Hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés