Almás kalács túróval
Gyorsan elkészíthető kalács alma befőttel. A gyerekek is nagyon szeretik.
recept,recept fotó,reszelt alma,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 350 | gramm | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
kefir 3,6% | 900 | milliliter | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
narancs héj | 2 | teáskanál | |
porcukor | 220 | gramm | |
reszelt alma | 900 | gramm | |
sütőpor | 10 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
túró, sima,lágy | 500 | gramm | |
vaníliacukor | 15 | gramm |
Recept
2.
kefir 3,6% 900 milliliter • tyúk tojás 3 darab • napraforgó olaj 100 milliliter • porcukor 120 gramm • fahéj, őrölt 2 teáskanál • vaníliacukor 15 gramm
Hozzáadunk savanyított tejet, tojást, olajat, cukrot, fahéjat, vanília cukrot. Simára kikeverjük.
4.
Egy nagyobb sütőlapot (48x38cm) sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát.
5.
túró, sima,lágy 500 gramm • porcukor 100 gramm • tyúk tojás 1 darab • narancs héj 2 teáskanál
A túrót cukorral, tojással és reszelt narancs (illetve citrom) héjával keverjük össze.
6.
A túrót cukrász zacskóba rakjuk...
7.
... majd cikkcakk formában rányomjuk a tésztára.
8.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb 60 percig sütjük. Lehűlés után a kalácsot felszeleteljük, és tálaljuk. Hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!